Наговіцин В'ячеслав Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Наговіцин В'ячеслав Володимирович
Народився 2 березня 1956(1956-03-02) (68 років)
місто Глазов, СРСР
Громадянство Росія Росія
Національність удмурт[1]
Місце проживання місто Улан-Уде, Росія Росія
Діяльність політик, державний діяч
Alma mater Томський політехнічний інститут
Знання мов російська, французька і бурятська
Членство Рада Федерації
Посада Президент Бурятії
Термін з 2007
Попередник Потапов Леонід Васильович
Партія Єдина Росія
Діти 2 сини та дочка
Нагороди
орден Олександра Невського Орден Пошани (Російська Федерація)

Нагові́цин В'ячесла́в Володи́мирович (*2 березня 1956) — другий Президент Бурятії, російський державний діяч.

Народився В'ячеслав Володимирович 2 березня 1956 року в місті Глазов Удмуртської АРСР. В 1978 році закінчив Томський політехнічний інститут за спеціальністю інженер-механік. Після закінчення працював на Томському приладобудівному заводі інженером, потім секретарем комітету комсомолу, заступником начальника цеху і самим начальником. В 1986 році був назначений інженером на Томський завод вимірювальної апаратури, пізніше — генеральним директором. В 1992 році закінчив Академію народного господарства при Уряді Росії за спеціальністю менеджер найвищої кваліфікації. З березня 1998 по грудень 1999 років працював на посаді заступника голови адміністрації Томської області з промисловості та підтримці підприємництва.

В грудні 1999 року Наговіцин очолив Уряд Томської області, одночасно займаючи посаду першого заступника голови адміністрації Томської області. З 2002 року — голова координаційної ради з лісового господарства та лісопромислового комплексу Міжрегіональної асоціації «Сибірська домовленість». Також він очолив обласну тристоронню комісію з регулювання соціально-трудових відносин, регіональне відділення комісії з підготовки управлінських кадрів, координаційну раду з розвитку кадрового потенціалу області.

4 червня 2007 року Президент Росії Володимир Путін вніс кандидатуру Наговіцина на розгляд Народного Хурала Республіки Бурятія для надання йому повноважень Президента Бурятії. 15 червня Народний Хурал затвердив його на посаді Президента та голови Уряду Бурятії. Він змінив на цій посаді Леоніда Потапова. 28 червня Наговіцин звільнений з посади першого заступника губернатора Томської області. 10 липня 2007 року пройшла його інавгурація.

Санкції[ред. | ред. код]

Наговіцин В'ячеслав, ратифікував рішення уряду «Договір про дружбу, співробітництво і взаємодопомогу між Російською Федерацією та Донецькою Народною Республікою та між Російською Федерацією та Луганською Народною Республікою». В'ячеслав Наговіцин є підсанкційною особою багатьох країн світу.[2]

Сім'я[ред. | ред. код]

В'ячеслав Володимирович одружений, має 2 синів та дочку, а також 2 внуків.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 17 травня 2014. Процитовано 15 травня 2014.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. НАГОВІЦИН В'ячеслав Володимирович - біографія, досьє, активи | Війна і санкції. sanctions.nazk.gov.ua (укр.). Процитовано 23 березня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]