Намисто для моєї коханої

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Намисто для моєї коханої
Ожерелье для моей любимой
Жанр комедія
притча
Режисер Тенгіз Абуладзе
Продюсер С. Сіхарулідзе
Сценарист Тамаз Меліава
Тенгіз Абуладзе
У головних
ролях
Рамаз Гіоргобіані
Нані Брегвадзе
Еросі Манджгаладзе
Георгій Гегечкорі
Рамаз Чхиквадзе
Етері Абзіанідзе
Леонід Єнгібаров
Кахі Кавсадзе
Отар Мегвінетухуцесі
Давид Кобулов
Оператор Ломер Ахвледіані
Композитор Нодар Габунія
Кінокомпанія Грузія-фільм
Тривалість 70 хвилин
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1971
IMDb ID 0068993

«Намисто для моєї коханої» (груз. საყვარლის სამკაული) — радянський художній фільм, знятий в 1971 році в жанрі любовно-комедійної притчі за мотивами повісті Ахмедхан Абу-Бакара «Намисто для моєї Серміназ».

Зміст[ред. | ред. код]

Історія кохання, аналогічна історії Ромео та Джульєтти. Герої фільму змогли подолати неприязнь між родами, яку їм вселяли з дитинства, і покохали один одного, хоча це, звичайно ж, наштовхнулося на протидію рідних. У результаті все закінчилося добре. Сила найпрекрасніших людських почуттів перемогла.

Рецензія[ред. | ред. код]

Це тонка, витончена і лукава картина про любов як такий - без соціально-ідеологічного навантаження і навіть без життєвих ускладнень в долі героїв. Вона не мала успіху в прокаті і як найбільше визнання могла отримати лише премію на всесоюзному кінофестивалі, причому в майже рідному для режисера місті Тбілісі. Для когось ця робота Тенгіза Абуладзе, автора трагічної філософської трилогії «Мольба» — «Древо бажання» — «Покаяння», здасться немудрою, зробленої заради розваги, а насамперед - для короткого відпочинку від влади прискіпливої цензури, яка так і норовить навіть в екранізації історичного чи фольклорного матеріалу вгледіти паростки крамоли.

Сергей Кудрявцев, «3500 кинорецензий»

Ролі[ред. | ред. код]