Majin Tantei Nōgami Neuro

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нейро Ногамі: детектив з Пекла
魔人探偵脳噛ネウロ
Нейро Ногамі: детектив з Пекла
Жанрдетектив[1], надприродне[1]
Аудиторіясьонен
Манґа
АвторЮсея Мацуї
ВидавецьShueisha
Інші видавціІталія Іспанія Planeta DeAgostini
Франція Glénat
Республіка Китай Tong Li Publishing
Малайзія Komik Remaja
Гонконг Culturecom Holdings
ЖурналЯпонія Shonen Jump
Республіка Китай Formosa Youth
Період випуску21 лютого 2005 — 20 квітня 2009
Кількість томів23
Телевізійний аніме-серіал
РежисерКодзіна Хіросі
СтудіяMadhouse, VAP
МережаNTV
Період показу2 жовтня 2007 — 25 березня 2008
Кількість серій25

Нейро Ногамі: детектив з Пекла (яп. 魔 人 探偵 脳 噛 ネウロ Мадзіні тантей але: гами неуро) — детектив на манґа Юсея Мацуї, опублікована в журналі Shonen Jump, і аніме режисера Кодзіна Хіросі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Нейро Ногамі — демон, який харчується загадками. Поглинувши їх усі в своєму світі, в Пеклі, він відправляється на Землю, щоб відшукати там найбільш захоплюючу і «смачну» загадку. Він знаходить дівчинку на ім'я Яко Кацурагі, у якої загинув батько. Поліція стверджувала, що це було самогубство, хоча Яко була абсолютно впевнена, що це не так. Нейро пропонує дівчинці угоду: якщо та буде допомагати йому знаходити і розплутувати загадки, то він допоможе розкрити вбивство її батька. Разом вони організовують детективне агентство.

Яко задається питанням, чому Нейро вибрав саме її як помічника і довірену особу, адже саме їй дістається вся слава. Демонові ж потрібні лише загадки, щоб вгамовувати свій голод, так як в потойбічному світі розкрита загадка вивільняється з її власника у вигляді величезної кількості негативної енергії, якою Нейро і харчується.

Список персонажів[ред. | ред. код]

Детективне агентство[ред. | ред. код]

Нейро Ноґамі (яп. 脳 噛 ネウロ Ногами Нейр) — загадковий демон з пекла. Прибув на землю, щоб знайти «Ідеальну загадку», яка зуміє його наситити. Для цього він і відкрив детективне агентство і вибрав собі в помічники Яко. Хоча фактично він і розслідує всі злочини, на людях представляється як асистент детектива. За характером досить грубий і зарозумілий, часто знущається над своїми «рабами» — Яко й року, причому його «жарти» бувають досить садистськими. Коли загадка майже розгадана, любить говорити: «Розгадка вже у мене на язиці». Люди його цікавлять лише як джерела загадок, хоча пізніше він зізнається, що під їх впливом сам перетворюється на людину. Ім'я «Нейро» — відсилання до слова «neuro».

Яко Кацурагі (яп. 桂 木 弥 子 Кацурагі Яко) — шістнадцятирічна школярка, помічниця Нейро і його «раб номер 1». Її батька-архітектора знайшли жорстоко вбитим у закритій кімнаті, а мати, вільна письменниця, виїхала за кордон. Залишившись одна і відмовившись повірити у самогубство батька, вона одного разу почула за спиною голос: «Так ти хочеш розгадати загадку?». Так вона і познайомилася з Нейро. Нейро представляє як детектива саме її, на людях називає її «Сенсей», хоча часто знущається над нею. Проте, всі тортури Нейро вона сприймає досить спокійно, поважає його і переживає, коли він поранений. Незважаючи на тендітну статуру, Яко володіє абсолютно не контрольованим апетитом (поодинці вона може розорити цілий ресторан), за що її і прозвали «детективом-ласуном».

Синобу Годай (яп. 吾 代 忍 Годай Синобу) — «раб номер 2», також працює в агентстві. До цього був членом кримінальної банди. На відміну від Яко він не виносить Нейро, досить агресивно реагує на його знущання і загрожує його вбити. Але незважаючи на такий бурхливий характер, його нерідко можна побачити за переглядом серіалів.

Акане (яп. あかね ちゃん Акане) — жива пасмо волосся, що належить убитої дівчини. Вона була знайдена Яко під шпалерами в стіні контори. Акане працює секретарем, орудуючи волоссям як рукою. Може ненадовго залишати контору разом з Яко за допомогою одного з 777 пекельних прийомів Нейро.

Поліцейське відділення[ред. | ред. код]

Ейсі Сасадзука (яп. 笹 冢 卫士 Сасадзука Ейсі) — трохи похмурий поліцейський, раніше розслідував вбивство батька Яко, проте ні до яких висновків не прийшов. Був дуже перспективний в молодості, але коли втратив всю сім'ю, вирішив залишитися простим підлеглим. Раніше зв'язувався з злочинним світом. Має вражаючу влучністю — в справі з таємничим детонатором з першого разу потрапив в малесенький таймер на бомбі. Не схвалює втручання Нейро і Яко у справи поліції, проте часто їм допомагає.

Дзюн Ісігакі (яп. 石 垣 笋 Ісігакі Дзюн) — молодий напарник Сасадзукі. За характером легковажний і безтурботний, обожнює колекціонувати фігурки, отаку. Вважає Сасадзуку своїм кумиром, чим немало його дратує. Один раз здав звіт у вигляді манги і поверхнево захоплюється різними видами мистецтва.

Юя Хігуті (яп. 篚 口 结 也 Хігуті Юя) — інший молодий співробітник. Дуже розумний і далекоглядний, практично завжди ходить в окулярах. Геніальний хакер, свій перший злом здійснив у 11 років з метою позбавити батьків від ігрової залежності. Юя написав програму, яка стирає дані інтернет-ігор. Запустив вірус на уроці інформатики, а прийшовши додому після школи, виявив вже мертвих батьків і передсмертне повідомлення на комп'ютері. Брав участь у справі з «електро-опіумом». Сам потрапив під дію цієї програми. Для ХАЛ-а розробляв систему захисту Сфінкса. Гіпноз зняла Яко, зауваживши, що Хігуті відчуває провину від смерті батьків. Раніше жартома зламав сайт поліцейських і перейменував в назву одного відомого ресторану, коли знайшли, відправили під початок Усуї.

Лиходії[ред. | ред. код]

Кайто Сай (яп. サイ Кайто Сай) -, або Шаблон:НІхонґо таємничий маніяк-вбивця, здатний змінювати своє облич. Зазвичай виглядає як хлопчик з білим волоссям. Вбиваючи свою жертву, засовує її в скляний ящик. Переслідує мету вивчити людей і самого себе. Саме він убив батька Яко. В аніме Ікс — син по-звірячому вбитої дівчини Селени, помилково звинуваченого в чаклунстві. За його словами кожні півроку втрачає пам'ять, а в манзі його «батько» Сікс створив клону. Спочатку був жіночої статі. Ненавидить і одночасно захоплюється Нейро, бажає вивчити його зсередини. Двічі переможений Нейро. В аніме його нелюдська сила пояснюється тим, що його мати відьма, проте це повністю не доведено.

Професор Харукава (яп. 春川 英 辅 Харукава) — віртуальна сутність, створена професором Харукавой за своїм образом і подобою. Метою професора Харукави було створення у віртуальному світі точної копії улюбленої їм дівчини. Він створив Хала як помічника, але той швидко зрозумів, що бажання професора нездійсненно і вбив творця, позбавивши від мук розпачу. ХАЛ створив «електро-опіум» — програму, яка пробуджувала в людях їх злочинні нахили. Вважав Нейро гідним противником, але недооцінював Яко, що, у підсумку, його і згубило. У манзі «побічний продукт» дослідження розуму Сікс з метою створення клону. Якимсь вірусом заразив дівчину Сецуну, яка і була коханою професора Харукави.

Аніме[ред. | ред. код]

Музика[ред. | ред. код]

Опенінґи:

Ендінґи:

  • «孤独のヒカリ» — Seira Kagami

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Majin Tantei Nōgami Neuro Manga Ends in Japan on Monday (Updated). Anime News Network. 20 квітня 2009. Архів оригіналу за 7 листопада 2014. Процитовано 27 березня 2024. 

Посилання[ред. | ред. код]