Нове життя (футбольний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Нове життя» (Андріївка)
Повна назва Футбольний клуб
«Нове життя» Андріївка
Засновано 2008
Населений пункт с. Андріївка, Україна Україна
Стадіон
Президент Олександр Данильченко
Головний тренер Олександр Мелащенко
Ліга не виступає
2014 7-ме
Домашня
Виїзна

Нове життя — аматорський футбольний клуб із села Андріївки Машівського району Полтавської області. Виступав у чемпіонаті ААФУ 2011 і 2012 та кубку ААФУ 2011 і 2012. Наразі є єдиним клубом України, який виграв усі три аматорські українські турніри.

Історія[ред. | ред. код]

Команду засновано 2008 року для представлення приватного сільгосппідприємства «Нове життя» із села Андріївки. Того ж року під керівництвом Олександра Данильченка команда стала найсильнішою у районі, а наступного сезону виграла другу лігу чемпіонату Полтавщини.

У червні 2010 року до складу команди долучився екс-збірник та екс-чемпіон України Олександр Мелащенко. Разом з братами Олексієм і Петром Ротанями (рідні брати Руслана Ротаня) він утворив ударне тріо. Того ж року андріївці тріумфували в обласному кубковому турнірі і фінішували другими у чемпіонаті Полтавщини, програвши «золотий» матч «Великій Багачці» (3:4 в овертаймі на стадіоні міста Комсомольська).

2011 року команда вийшла на загальноукраїнський рівень, провівши свій найкращий в історії сезон — 24 серпня в Комсомольську команда вдруге поспіль завоювала кубок області, розгромивши ФК «Рокита» — 4:1 (Мелащенко, О.Ротань-3), 5 жовтня стало переможцем аматорської першості України, обігравши у фіналі «Путрівку», а 26 листопада здобули перший суперкубок України серед аматорів, обігравши в фіналі з рахунком 1-0 «Бучу».

2012 року команда не змогла повторити свій успіх у чемпіонаті, не вигравши жодного матчу на другому груповому етапі, але виграла кубок України серед аматорських команд, перегравши в фіналі в додатковий час ОДЕК 1-1 і 1-2 (д.ч.), ставши першою командою яка змогла виграти всі три аматорські трофеї України — чемпіонат, кубок і суперкубок.

Досягнення[ред. | ред. код]

Відомі гравці[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]