Nuclear Union

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Новий Союз)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Nuclear Union
Розробник Україна Best Way
Видавець Росія 1C
Жанр(и) рольова відеогра
Платформа  Microsoft Windows
Дата анонсу 18 травня 2012
Дата випуску Скасована (планувався вихід у 2014)
Режим гри  Однокористувацька гра
Мова російська
Українська відсутня
Офіційний сайт

Nuclear Unioin (укр. Ядерний Союз), також відома як Новый Союз (укр. Новий Союз) — скасована постапокаліптична рольова відеогра, що розроблялася українською компанією Best Way та мала бути профінансована та видана російським видавцем [1][2]. Вихід відеогри планувався у 2014 році для Microsoft Windows. Однак наприкінці 2013 року через Революцію гідності в Україні, російська 1C припинила свою участь у розробці, що призвело до скасування гри[1].

Історія починається під час Карибської кризи 1962 року, а більша частина оповіді та ігрового процесу відбувається в альтернативному, сучасному Радянському Союзі після ядерної війни[3][4][5].

Художній стиль Nuclear Union був похмурим ретрофутуристичним, з постапокаліптичними пейзажами та старими прототипами поряд із сучасною зброєю, що нагадує відомі українські ігри, такі як S.T.A.L.K.E.R. і Metro 2033.

Best Way опублікував три трейлери до Nuclear Union: анонс, концепт-арт-трейлер та трейлер, що зображує ігровий процес.

Сюжет[ред. | ред. код]

Nuclear Union задумувалася як масштабна рольова відеогра, дія якої відбувається в постапокаліптичній альтернативній реальності, в якій світ пережив ядерну війну, що спалахнула після Карибської кризи. Через п'ятдесят років після війни уламки Радянського Союзу, які поспіхом сховали під землю, поступово перетворилися на справжню державу з власною столицею — містом Побєдоград[6].

Головний герой гри — колишній пілот радянської військової авіації, якого відправляють з підземного міста Побєдоград у надрах Москви на радіоактивну зовнішню поверхню для виконання різних місій від імені підземного уряду Побєдограда, включаючи відновлення передових радянських технологій доядерної війни та розслідування низки дивних і загадкових явищ, які відбуваються на зовнішній поверхні.

Головний герой зображений з автоматом Коробова ТКБ-408, радянським прототипом 1946 року[7][8]. Згідно з ігровою легендою, «Коробов» був відроджений, коли контрреволюційні банди знайшли документацію, і зброя почала з'являтися в Рязанській і Тамбовській областях; недоліки зброї були виправлені, і вона отримала назву «Об'єкт 93», посилаючись на рік, коли були знайдені її схеми[9].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Nuclear Union (Video Game). TV Tropes (англ.). Процитовано 27 червня 2021.
  2. Papadopoulos, John (22 червня 2012). Nuclear Union Revealed; Post-Apocalyptic RPG with Open Progression Structure. DSOGaming (англ.). Процитовано 30 червня 2021.
  3. Brown, Peter (24 серпня 2012). Separating Nuclear Union from the Post-Apocalyptic Wasteland. Gamespot (англ.). Процитовано 3 квітня 2023.
  4. Nuclear Union Concept Art Trailer. GamerShell (англ.). Архів оригіналу за 28 лютого 2014. Процитовано 30 жовтня 2012.
  5. Onyett, Charles (15 червня 2012). Nuclear Union: Post-Apocalyptic Role-Playing 1C and Best Way reveal an intriguing new RPG. IGN (англ.). Процитовано 3 квітня 2023.
  6. NEW concept ART TRAILER available for NUCLEAR UNION. Gamasutra (англ.). 3 жовтня 2012.
  7. Pin on Novy Soyuz. Pinterest (англ.). Процитовано 28 червня 2021.
  8. Amaral, Filipe (28 червня 2001). Retrofuturismo nuclear com o bullpup Korobov. Warfare Blog (порт.). Процитовано 30 червня 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  9. Новый Союз - ТКБ-408. NovySoyuz (рос.). Архів оригіналу за 9 липня 2021. Процитовано 30 червня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]