Німецьке товариство фізичної хімії імені Бунзена

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Німецьке товариство фізичної хімії імені Бунзена
Основні дані
Засновано 1894
Країна  Німеччина
Штаб-квартира Франкфурт-на-Майні
Тип асоціація і професіональне товариствоd
Членство German National Research Data Infrastructure (NFDI) e.V.d[1]
Вебсторінка bunsen.de

CMNS: Німецьке товариство фізичної хімії імені Бунзена у Вікісховищі

Німе́цьке товари́ство фізи́чної хі́мії і́мені Бу́нзена (нім. Deutsche Bunsen-Gesellschaft für Physikalische Chemie) — німецьке наукове товариство, що поєднує науковців Німеччини з галузі фізичної хімії.

Засноване у 1894 році у Касселі як Німецьке електрохімічне товариство. Засновниками виступили Вальтер Нернст та Вільгельм Оствальд. У 1902 році товариство назване на честь Роберта Вільгельма Бунзена та носить назву Німецьке товариство прикладної фізичної хімії імені Бунзена. Пізніше з назви забрали слово «прикладної».

Управління Німецького товариства фізичної хімії імені Бунзена розташоване у Франкфурті-на-Майні, а архів товариства в Музеї Юстуса Лібіха в Гіссені.

Починаючи з 1894 року відбуваються конференції Товариства у різних місцях Німеччини, чи німецькомовного простору за участю близько 700 учасників.

Щорічно, починаючи з 1907 року, товариство нагороджує науковців пам'ятною монетою Бунзена заснованою Генрі Теодором фон Бьоттінґером[2].

Для науковців молодших 40 років, за визначні досягнення у фізичній хімії призначається премія Нернста-Габера-Боденштайна.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.nfdi.de/verein/#mitglieder
  2. Список нагороджених пам'ятною монетою Бунзена. Архів оригіналу за 2 грудня 2013. Процитовано 24 квітня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]