Нітрофоска

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нітрофоска виробництва "Рівнеазот"

Нітрофоска — складне мінеральне азотно-фосфорно-калійне добриво. Від нітроамофоски відрізняється підвищеним вмістом азоту, та вмістом невеликої кількості сульфатів. Азоту містить 35-52%, фосфор і калій в різних співвідношеннях, нітрофоска деяких інших виробників включає також невелику кількість 2-5% сульфатів (сірки).

Виробництво[ред. | ред. код]

Нітрофоска виробляється методом нейтралізації суміші фосфорної і сірчаної кислот аміаком з додаванням хлористого калію і рідкого азотного добрива, з подальшою грануляцією і сушкою.

Використання[ред. | ред. код]

Застосовується як основне і передпосівне мінеральне добриво на будь-яких ґрунтах і під усі культури. Нітрофоску використовують при посіві буряків, картоплі та інших культур, що вимагають калій.

У зв'язку з незначною концентрацією фосфору, добриво широко застосовується на ґрунтах з високим вмістом фосфору або після фосфоритування. Підвищений вміст амонійного азоту в нітрофоски скорочує втрати азоту від вимивання з ґрунту і сприяє тривалому азотному живлення с/г культур.

Зміст всіх живильних компонентів в одній гранулі забезпечує рівномірність розподілу діючих речовин в ґрунті, що сприяє дружному появи сходів і інтенсивному розвитку рослин.

Сірка, внесена спільно з азотом, бере участь в процесі синтезу білків і сприяє підвищенню ефективності засвоєння азоту.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]