Розмарі Нітрібітт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Нітрібітт Розмарі)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Розмарі Нітрібітт
нім. Rosemarie Nitribitt
Ім'я при народженні нім. Maria Rosalia Auguste Nitribitt
Народилася 1 лютого 1933(1933-02-01)
Дюссельдорф, Рейнська провінція, Вільна держава Пруссія, Третій Рейх
Померла 29 жовтня 1959(1959-10-29) (26 років)
Франкфурт-на-Майні, Дармштадт, Гессен, ФРН
·вбивство шляхом задушення
Поховання Північне кладовище (Дюссельдорф)d
Країна  Веймарська республіка
 Третій Рейх
 Німеччина
Діяльність повія
Знання мов німецька[1]

Розмарі Нітрібітт (нім. Rosemarie Nitribitt; 1 лютого 193329 жовтня 1957) — німецька повія, жертва загадкового вбивства, що став скандалом в епоху «економічного дива».

Біографія[ред. | ред. код]

Розмарі Нітрібітт народилася в неблагополучній родині. У неї були дві сестри. Батьки поводилися з нею досить жорстоко. У 1937 році її матір позбавили батьківських прав. Розмарі потрапила до прийомних батьків.Коли їй було одинадцять років, її зґвалтував вісімнадцятирічний юнак. Ледве досягнувши повноліття, Розмарі стала вести безладне статеве життя. Вона мріяла про кар'єру манекенниці, але через вульгарні манери її не взяли. Розмарі мріяла стати знаменитою. Розмарі Нітрібітт стала повією і обслужила понад 100 помітних фігур того часу, хоча жодне ім'я так і не було офіційно назване. Незабаром Розмарі роз'їжджала в шикарному «Мерседесі» з білим пуделем на руках і діамантовими каблучками на пальцях.

Вбивство[ред. | ред. код]

1 листопада 1957 року сусіди по квартирі відчули поганий запах з дому Розмарі. Вони викликали поліцію. Поліцейські, що приїхали, увійшли до квартири і знайшли там труп Нітрібітт. У неї була пробита голова, смерть настала від задушення. Її вбили за кілька днів до виявлення трупа. Передбачалося, що Розмарі могла шантажувати когось із вищого світу, за що і була вбита. Вбивство Розмарі Нітрібітт залишилося нерозкритим.

У масовій культурі[ред. | ред. код]

  • У квітні 1958 року, рівно через півроку після вбивства, почалися зйомки художнього фільму про Нітрібітт. У серпні 1958 року вібдулася прем'єра фільму «Дівиця Розмарі[en]».
  • У 1996 році на екрани вийшов ремейк фільму 1958 року «Дівиця Розмарі[en]» з Ніною Госс у головній ролі.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Identifiants et RéférentielsABES, 2011.