Обговорення:Єлеопомазання

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Святе Таїнство Єлеопомазання в Римсько-Католицькій Церкві латинською мовою називається Unctio Infirmorum (Помазання хворих), а не "Останнє помазання". Це правда, що назва Extrema Unctio в Римсько-Католицькій Церкві колись існувала, але зараз офіційна назва інша. Та й взагалі, статті про святі Таїнства в укр-Вікі подібні на уривки з православного катехізису, а не на енциклопедичні статті. Неохота сильно псути чужу працю.

Кодекс Канонічного Права (Римсько-Католицької Церкви), канон 998: Unctio Infirmorum, qua Ecclesia fideles periculose aegrotantes Domino patienti et glorificato, ut eos allevet el salvet, commendat, confertur eos liniendo oleo atque verbo proferendo in liturgicis libris praescripta.

Переклад (мій, неофіційний): Помазання хворих (Єлеопомазання), через яке Церква поручає вірних, котрих спіткала небезпечна недуга, страждаючому і прославленому Господу, щоб він підтримав і спас їх, звершується через помазання їх олією і проголошення слів, приписаних у літургійних книгах.

Інформація, подана в останньому абзаці статті, невірна, тому усуваю її. --Mnikh 12:14, 26 січня 2007 (UTC)[відповісти]

  • Статтю доповнено. В принципі можна розширити частину як по православній так і по католицькій частині, не погано б пару слів і про лютеран та англікан написати. Хоча по суті справи особливої різниці в розумінні цього таїнства в різних конфесіях нема. --А1 10:48, 6 лютого 2010 (UTC)[відповісти]