Обговорення:Імперіалізм

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стаття «Імперіалізм» входить до спільного для всіх мовних розділів Вікіпедії списку необхідних статей.
Її покращення й доведення до статусу вибраної є важливим напрямком роботи проєкту.
Рік 2010 2011 2012
Переглядів 4672 5560 7784

Сумнівна формула преамбули[ред. код]

Не певен, що автор преамбули бачить принципову різницю між поняттями Колоніалізм і Імперіалізм. Про що свідчить перше ж речення преамбули. До того ж статті недостає елементарних ДЖЕРЕЛ. Окремі виноски англійською на окремі висловлювання - ніяк не можуть компенсувати відсутність ВИЗНАЧЕННЯ з якоїсь солідної енцкилопедії або академічного видання з предмету.— Це написав, але не підписав користувач 85.176.148.231 (обговореннявнесок).

НТЗ і Радянська імперська "спадщина"[ред. код]

Назву пустого розділу =Сполучені Штати як «світовий жандарм»= змушений вилучити. По-перше вона досить низького стилю. По-друге - вона є "культурною спадщиною" сталінізму як кримінальної системи в політиці і ідеології. І бездумно засмічувати цим Укр-вікі не слід.

Чомусь із всіх національних та давно минулих імперій і -ізмів в статті наведений приклад тільки Німеччини. На Росію - тільки перепосиалання. В світі було і є чимало великих і впливових імперій - в першу чергу Британська і Китайська. Про це в статт чомусь ні слова. Українська енциклопедія досі повинна жити "радянсько-марксистськими" поглядами і комплексами? Тому Шаблон:НТЗ.— Це написав, але не підписав користувач 85.176.148.231 (обговореннявнесок).