Обговорення:Горст Вессель

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Грицю, а чому ви скасували "Від нацистів" - це правильна українська форма. Натомість, в українській мові неможна пасивно керувати іменниками, що є живими істотами. Фраза "Героїзація нацистами" - по-українському є нісенітницею, бо можна "героїзувати" неживими предметами, як інструментом, а живі істоти не можуть виступати в мові, як іструмент і відповідно перебувати в пасивному стані. Правильні форми:"героїзація від нацистів", або "нацисти героїзують".

Якби він по-українському був Хорст Людвіг, то по-німецькому тоді - Chorst Ludwih, але ж він Horst Ludwig, тому треба - Горст Людвіґ. Має ж українська мова букви "х", "г" і "ґ" - чому їх не писати там, де пишуть в усій Европі - "ch, "h", "g".

Тому що таке написання імені склалося історично. [1] Ми лише маємо відображувати реальність. --Гриць 11:25, 17 вересня 2010 (UTC)[відповісти]
заперечую. Ніякого історизму, лен анальфабетизм…--Albedo 17:38, 18 вересня 2010 (UTC)[відповісти]

___________________________________________________________________________________________________

По-перше, ще нічого не склалося: ім'я "Хорст Вессель" в українській мові вживають не так довго й часто, щоб казати про те, що щось склалося. А якщо відображати реальність, то треба скасувати проєкт "Українська Вікіпедія", та запровадити проєкт "Википедия южно-русским говором, или суржиком" - ви ж не заперечите, що так історично склалося? Чому б не повернути мові її природні особливості, щоб для нових поколінь історично склалося ліпше? Історично складеться так, як ми з вами зробимо.

Ви щось путаєте, шановний — багато тексту і патетики. Я навів джерело, де вживається така назва. Є ще й інші. Вікіпедія мусить відображати джерела, а не писати що мені чи вам заманеться. --Гриць 12:22, 18 вересня 2010 (UTC)[відповісти]

Горст[ред. код]

В УЛІФі зафіксовано ім'я Горст. --Friend 12:32, 9 грудня 2010 (UTC)[відповісти]