Обговорення:Личаківський цвинтар

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Помилка 1922 року[ред. код]

Специфічна ситуація. Я певний час не втручався. Так хотів, щоб Бучачу-Львову це роз'яснив хтось інший, знайомий із темою. Але цього не сталось, а «перл» перекочував далі у статтю про УГА [1], і навіть на персональні сторінки (@Леонід Панасюк:).
1. Суперечить нашим правилам така, м'яко кажучи, публіцистика. Навіть не публіцистика, це рівень якихось «коментів» другосортного сайту. Я мусив видалити. [2]
2. Найголовніше. На цьому полі немає і не було вказаних там поховань. Хрест встановлено помилково у 1990-х (не пізніше 1996). Так сталось, що директор заповідника Григорій Лупій, працюючи над першою у своєму роді українською науковою розвідкою Львівський історико-культурний музей-заповідник «Личаківський цвинтар»: Путівник. — Львів: Каменяр, 1996., використав зокрема дані про поховання солдатів УГА зі статті у газеті «Земля і Воля» за 1922 рік. Він також встановив кілька хрестів на відповідних полях. У 1998-му, вже два роки по смерті Г. Лупія, на помилку вказав Олександр Шишка у рецензії на даний путівник (А-р [Шишка О.] Дві книги про Личаківський цвинтар // Галицька брама. — 1998. — № 5-6 (53-54). — С. 25.). Як пояснили мені фахівці заповідника, у тій газеті було подано номери, які насправді відповідали полям Янівського цвинтаря.

Отже фотографію поховань польських повстанців 1863 року я переніс у галерею. Коментар до неї, як неенциклопедичний, змінив. Фотографію хреста над неіснуючими похованнями взагалі прибрав[3].
Сподіваюсь автор самостійно видалить цю фікцію зі статті про УГА і, якщо хоче щоб конче було фото якогось поховання з Личаківського цвинтаря, то знайде там справжній меморіал УГА. Це не складно.--Aeou 21:03, 29 листопада 2014 (UTC)[відповісти]

а я тут при чому? --Л. Панасюк (обговорення) 21:07, 29 листопада 2014 (UTC)[відповісти]
Просто побачив у списку включень того файлу статтю про УГА і Вашу СО.--Aeou 21:23, 29 листопада 2014 (UTC)[відповісти]