Обговорення:Миронівка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

1. А чи не краще було б назвати статтю простіше: "Миронівка"? --visem 23:51, 2 листопада 2009 (UTC)[відповісти]

2. Сьогодні, 14 червня біля 19 годин редаговано розділ "Історія. Радянські часи".

Приведено до більш нейтральної точки зору (бо таке враження, що писалось це раніше або затятим комуністом, або людиною, яка багато проводила політінформацію). Я припускаю, що писалось попросту, з-під призми світогляду. Але я наслідую принципи Вікіпедії: нейтральна точка зору. НАГОЛОШУЮ: НІЧОГО ІСТОРИЧНО ЦІННОГО НЕ ПРИБРАНО. Навіть дані про урожаї того часу. Зате скорочено відомості про "щедро" роздані ордени радянською владою, адже це не цікаво читачам, і крім того, прізвища людей маловідомі навіть миронівчанам і вага їх з точки зору історії сумнівна.

Абсолютно некорисна інформація про ордени Лєніна тим, хто хоче дізнатися про ступінь історичної цінності Миронівки и глибше пізнати історія свого населеного пункту. Бо це такий самий бур"ян, як і волошки між пшеницею: самі по собі гарні, але витісняють і глушать, затіняють основне. А основна мета цього розділу - саме висвітлення вагомих подій. Тим паче, що самі дані про успіхи залишено. Здравомисляча людина і так може зрозуміти, що до чого.

Якщо знайдуться люди, які хочуть поновити інформацію про видані нагороди та інші відомості, які у неявній формі культивують обожнювання радянської влади за рахунок однобокості думок, можете знайти їх в історії правок і викласти в окремій статті. Хоча це не обов"язково і не необхідно. Лише як варіант компромісу у разі великої необхідності.

Загалом же зорове скорочення тексту пов"язане зі спрощенням мови, зменшення кількості абзаців для зрунішого сприйняття, заміна відвертих "кальок" з російськомовного радянського одіозного стилю (до речі, це були грубі мовні помилки) нашими українськими відповідниками. У інших розділах - незначні зміни. Зараз додам ще інформацію про зал. станцію, внутрішні й зовнішні посилання.

3. ПРОПОЗИЦІЯ, яка може бути втілена після досягнення консенсусу: скоротити кількість інформації про радянські колгоспи, бо створюється враження, що Миронівка була аграрною у середині ХХ ст. І висвітлити життя та побут селян. Надати інформацію про організовані голодомори населення 30-х років.

Незгода із діями учасника, який прибрав зміни.[ред. код]

Той, хто відкотив більшість моїх змін, навіть не перечитував уважно статтю! Бо там є навіть відверті русизми і друкарські помилки. А також політично ненейтральні вислови. Це стосується історії радянського періоду.

ДЛЯ ТЕМНИХ. На початку ХХ ст. відбувся ПЕРЕВОРОТ, а не революція http://uk.wikipedia.org/wiki/Жовтневий_переворот_1917

Цитую: Жовтне́вий переворо́т (у радянській історіографії Велика Жовтнева соціалістична революція) — державний переворот у Росії.

Більше того, заголовок "революційні події" - незрозумілий і не точний. - українську Вікіпедію читають не лише уродженці України. - револційна подія - це не обов"язково політична подія. Це може бути кардинально новий підхід, явище, відкриття.

Я абсолютно не розумію позиції того, хто прибрав мої зміни. Запрошую до конструктивно діалогу.

ВЧЕРГОВЕ НАГОЛОШУЮ: жодноїцінної інформації не прибрано. Перефразовано текст.

Щодо ленінських нагорд. Про них напишемо тоді, коли буде детальна інформація про різні аспекти життя того часу! Інакше їх присутність недоречна, ядже робить статтю ненейтральною! це все одно, що написати у статті про кенгуру, у яких літературних творах про нього згадується, але забути вказати такі тривіальні речі, як сумку для потомства і стрибки.

Історія - калька з Історії міст і сіл УРСР[ред. код]

у 2009 році статтю підправили, але загалом коли порівнюєш розділ Історія, особливо - Революційні події початку ХХст, радянський період - це просто скорочена версія Історії міст і сел УРСР http://history.org.ua/LiberUA/IMSU_KyivObl_1971/IMSU_KyivObl_1971.pdf , стор 436 (451) і далі. Революційні події початку ХХ ст - класичний радянський штамп- Миронівчани активно відгукнулися на революційні події 1905 року. і пішли казки розповідати. Це все не просто брехливо, ця комуністична пропаганда небезпечна і їй не місце в українській Вікіпедії. --NatalkaWiki (обговорення) 22:24, 10 лютого 2024 (UTC)[відповісти]