Обговорення:Пророцтво про пап

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Франциск (папа) - Petrus Romanus[ред. код]

Думаю, варто створити таке обговорення перед тим, як вности зміни в статтю. Що спільного? Я дещо вже накопав.

Отже:

1. Берґольйо (Bergoglio) - слово Berg означає гора. Ім'я Петро - скеля, камінь.

2. Марио (Mario) - походить від римського чоловічого імені Marius. Що походить або від бога Марса, або від латинського кореня "mas, maris". Також він з італійської сімії.

3. Хорхе (Jorge, γεωργός) - фермер; той, що працює на землі. Це може вказувати саме на слова "котрий буде пасти овець серед безлічі мук".--95.111.221.157 12:00, 14 березня 2013 (UTC)[відповісти]

Тільки не "перед", а "замість". Див. ВП:ОД. --yakudza 16:37, 14 березня 2013 (UTC)[відповісти]
Стосовно прізвища Bergoglio. Італійські прізвища BERGO, BERGOGLIO, BERGOLI, BERGOLO, BERGOMI, BERGONZI, BERGONZINI, BERGONZONI мають в своїй основі німецьке слово «berg» (1). Отже, Bergoglio = Berg + Oglio.
Слово “berg” в існує багатьох германських мовах та означає “гора”, ”кліф (скеля)” (2). І'мя Петро (грц. Πέτρος) – камінь, скеля. Πέτρα – кліф, уступ тощо.(3)
Італійське слово “oglio” походить від лат. “ollius” (ймовірно, від “олива”) і є типовим закінченням для італійських призвіщ (Debora Caprioglio, Paolo Dall'Oglio etc) та зустрічається ще з часів Римської Імперії (Тіт Оллій (Titus Ollius) – батько Поппеї Сабіни, другої дружини римського імператора Нерона) (4). Також, в Італії є річка Oglio (лат. ollius) (5).
Цікаво відзначити, що єзуїти мають ще призвісько «Господні моряки» (“God's Marines”) (6). Апостол Петро був рибалкою. --78.111.186.62 20:12, 14 березня 2013 (UTC)[відповісти]