Обговорення:Світловодськ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

А завод «Рідкісних металів» та інші подібні -? --Wanderer 23:50, 12 лютого 2007 (UTC)[відповісти]

Привіт усім! Я на Вікіпедії відносний новачок, раніше тільки виправляв орфографію в деяких статтях, але недавно виявив, що про моє рідне місто Світловодськ у ній нема практично нічого. Взявся виправити сей недолік, і з'явилися такі питання.

1. Я додав туди прапор і герб; для цього, звісно, довелося додати зображення у Вікісховище. В усіх тих пропонованих американських ліцензіях я заплутався і вибрав з варіантів CNU Free ... , вважаючи, що пройде. Пройшло, однак не хочеться бути "заблокованим за неправдиву інформацію в ліцензіях", "завантаження зображеннь, які ви знайшли на веб-сайтах" абощо, тому прошу пояснити, як діяти коректно в таких випадках.

2. Я скористався шаблоном "Місто України" для короткої інформації про місто, однак чи нема шаблону для самої статті? Маю на увазі, чи існує на Вікі якийсь заведений порядок опису міста, бо він може бути, наприклад, такий:
1. Географія
2. Історія
3. Населення
4. Економіка
... і т.д. ...
або такий:
1. Історія
2. Географія
3. Економіка
4. Транспорт
... і т.д. ...
Бо в описах тих міст, які я прочитав, ніякого такого порядку я не помітив. Додав Користувач:MikaYel


Вітаю!
  • Зображення прапорів та гербів зазвичай ліцензуються по такій ліцензії - {{PD-UA-exempt}}. В описанні ліцензії дається пояснення щодо її використання.
  • Взагалі то для прикладу можна взяти статтю про Богодухів, але мені там не дуже подобається структура, я більш схиляюсь до класичної, радянської енциклопедичної схеми опису геопунктів. Тобто перший запропонований тобою варіант.
  • В мене є том Кіровоградська область з серії "Історії міст і сіл УРСР", там про твоє місто дуже багато інформації - 15 сторінок з ілюстраціями, якщо є бажання можу відсканувати, розпізнати, та надіслати тобі. Але слід пам'ятати що це совєтская енциклопедія, тому там є багато сміття про надої та встановлення радянської влади і все це потрібно буде прибрати. Якщо необхідна буде якась інша допомога звертайся, з радістю допоможу. --Darvin 01:52, 29 вересня 2007 (UTC)[відповісти]



Дякую! Коли маєш ласку і бажання, то пришли: може, щось ізвідти я виберу, але багато чого змінилося в Світловодську з радянських часів.

Даруй, але деякі твої виправлення я скасував. Пояснюю, які і чому.

  • Значення відстаней, кількості населення і т.п. я округлив. Вважаю некоректним подавати, нпр., кількість населення міста з точністю до людини: щодня хтось помирає, народжується, виїжджає і т.д. Нмд, цю цифру треба округлювати принаймні до сотень. Крім того, цифру кількості населення, яку ти поставив, ти взяв, мабуть з тієї ж енциклопедії? Я повернув ті дані, які я взяв із перепису населення 2001р. (в статті стоїть посилання). Або обґрунтуй, що твоя цифра точніша. Так само вважаю за необхідне округлювати відстані між містами, принаймні до кілометра, а краще до 5, бо вони самі мають протяжність порядка кількох або й кільканадцяти кілометрів. Відстань_1 між прапором на Світловодській міськраді і прапором на Київраді на кілометри відрізнятиметься від відстані_2 між в'їзним знаком "Світловодськ" і в'їзним знаком "Київ". Те ж саме стосується густини населення.
  • Павлиш — не найближча до Світловодська станція. На карті залізниць в тому можеш переконатися сам, якщо не віриш тубільцю :) . Світловодськ стоїть на гілці Бурти — Рублівка (Південна залізниця).
  • Навіщо ти прибрав дату дня міста? Поки що я не вертав її, але поясни, чому.--MikaYel 03:08, 29 вересня 2007 (UTC)[відповісти]

P.S. Додану тобою карту району (хороша карта - тут десь є сховище карт всіх районів?) я виніс у текст статті, натомість вернув малюнок, де показано, де знаходиться Світловодськ на карті України — думаю, що так читачеві буде легше орієнтуватися в географії.

Дивись, взагалі то для написання будь яких статей ми намагаємося використовувати джерела, причому це мають бути т.з. авторитетні джерела. Одним з таких джерел для статей про міста та села України вважається сайт Верховної Ради. Там є облікові картки всіх геопунктів, не завжди там є повна інформація, але я беру звідти все що можна. Для міста Світловодськ дивись тут. Там я знайшов всю тут інфу про яку ти питаєш. Якщо ти вважаєш її неточною, то зміни її і обов'язково вкажи джерела інформації. Жодних проблем. Також в статтях про села та міста я використовую такі джерела Погода в Україні, там можна знайти інформацію щодо висоти геопункта над рівнем моря, Карти міст і сіл України, Google Earth для більш точного визначення містознаходження, тому що жоден з сайтів не дає точні координати (принаймні я не знайшов такого сайту). Більше посилань можеш знайти на Вікіпедія:Проект:Населені пункти України. Ясна річ що це не еталон, але ти можеш подивитися статтю про Ленінське (Апостолівський район) написану на основі інформації яку було взято з "Історії міст і сіл УРСР". ЗІ. Дай адресу куди тобі надіслати розпізнаний текст. --Darvin 17:02, 29 вересня 2007 (UTC)[відповісти]
Карта України це на мій погляд не дуже вірно, ми даємо посилання на те що місто Світловодськ знаходиться в Світловодському районі Кіровоградської області, і читач, якщо він не знає де це такий район є, може по відповідному посиланню перейти й подивитися карту району або області. Перевантаження необов'язковою інформацією це також невірно як і дуже стисла інформація. На мій погляд. Карти районів можна знайти тут, не забувай ставити ліцензії на ці зображення. І ще, якби ти ставив підпис після свої повідомлень, то було б взагалі чудово. )--Darvin 17:06, 29 вересня 2007 (UTC)[відповісти]
Статтю «Світловодськ» поліпшено в рамках Тижня Кіровоградщини
(11 липня 2011 року — 31 липня 2011 року)

Шляхи[ред. код]

Два рази проїхав Світловодськ транзитом. Таких жахливих шляхів не бачив ніде, крім Дніпродзержинська і Горлівки--Kamelot 15:55, 12 липня 2011 (UTC)[відповісти]

Местоположение[ред. код]

Явно ошибочное местоположение. --Ліцьвін (обговорення) 13:03, 10 червня 2014 (UTC)[відповісти]