Обговорення:Сікевич Володимир Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ідентифікація особи на фото[ред. код]

Шановне паньство, я видаляю фото головне, оскільки воно не відповідає дійсності. Наводжу обурення історика Павла Гай-Нижного: "Панове! Перевіряйте свої знання і світлини! НА ЦІЙ СВІТЛИНІ НЕ СІКЕВИЧ! Це червень 1918 р., внутрішнє подвір'я Палацу Пана Гетьмана, а стоїть начальник Власного штабу П.Скоропадського Владислав Дашкевич-Горбацький. Консультуйтесь і не вводьте в історичні омани людей! 100% помилка. У Вікіпеді статті може класти хто завгодно. Це В.Дашкевич-Горбацький - нач. особистого штабу Скоропадського. Сікевич навіть не був вхожий до оточення гетьмана. Цього року у видавництві "Темпора" вийде моя книга про Головну Квартиру і Власний штаб гетьмана. Крім того у цей період (коли зроблено цю світлину, за Гетьманату) Сікевич взагалі не був у Києві, а знаходився на Сході України, де відповідав за захист східних кордонів Українськї Держави."— Це написав, але не підписав користувач BBCWorld (обговореннявнесок).

Мав якось відреагувати на цей допис 2012 року. Мова йшла про це Файл:Skoropadsky LOC 1.jpg (варіант), де Сікевич нібито справа. Певне, це зауваження справедливе. Наведено кілька вагомих аргументів. Ми можемо посилатися на думку конкретного історика, виправивши описи всіх цих фото. Але ось додаткові роздуми, які ми не будемо вважати за пряму причину для змін описів, бо є у певному сенсі ОД, але які підтверджують висловлене:
  1. наявні інші фото Сікевича (у молодості, у похилому віці, ще одна) демонструють, що у нього жорстке волосся, яке він носив «їжаком». На дискусійному ж фото у чоловіка волосся м'яке, що просто лежить на чолі.
  2. наявне ще одне фото Дашкевича-Горбацького демонструє однакову поставу, та можливо той же кітель: Дашкевич 1, Дашкевич 2 (джерело, альт), вже не кажучи про схожість облич.
Керуючись цими обставинами, варто виправити категорії на Коммонз. І, можливо, іншомовні статті про Сікевича. --VoidWanderer (обговорення) 14:31, 19 грудня 2017 (UTC)[відповісти]

Кіноактор[ред. код]

NOSFERATU, про якого кіноактора йде мова? --VoidWanderer (обговорення) 12:37, 19 грудня 2017 (UTC)[відповісти]

Це не моя власна стаття. Але я справді цілком її не читав, пройшовся лише пошуком. Ну, то хай буде. --VoidWanderer (обговорення) 13:13, 19 грудня 2017 (UTC)[відповісти]