Обговорення:Універсологія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Залишено Ця стаття — колишній кандидат на вилучення, що була залишена.

Пояснення причин і відповідне обговорення ви можете знайти на сторінці Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/17 лютого 2017.

Повторне виставлення статті на вилучення без ґрунтовних підстав для перегляду попереднього рішення може вважатися порушенням ВП:НДА.

Головною причиною виникнення наук в історії людства була і є необхідність обгрунтування виникаючих явищ оточуючого світу й прогнозування ефективних шляхів розвитку суспільства. Універсологія розкриває універсальні закономірності формування, розвитку та взаємообумовленості багаторівневих систем життя і причинно-наслідкові звязки мікро- і макросвітів. Універсологія описує механізми дії законів буття універсальними моделями, пропонує міжсистемне прогнозування перспектив розвитку різнорівневих систем життя з урахуванням усіх учасників процесу: людини, колективу, суспільства, людства, планети... Таким чином, можливо забезпечити цілеорієнтовне та ефективне керування й існування будь-якої системи.

Голуб Олена, викладач Кіровоградського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка


Універсологія. Врешті появилася інформація про широко розповсюджене еволюційне знання, яке в наших кризисних умовах дає "світло в кінці тунелю". Гаряче підтримую і буду помагати актуалізовувати цю статтю як особа з досвідом в науковій праці. Песіна Тетяна Ігорівна, кандидат технічних наук


Універсологія друге десятиріччя застосовується як інновації у багатьох галузях сучасної науки. Наприклад, на основі Універсології захищено декілька дисертацій з менеджменту, державного управління, педагогіки тощо. Універсологія як міждисциплінарний синтез надає можливість зрозуміти причини виникнення явищ і процесів на основі Законів Природи. Універсологія застосовується у викладанні багатьох дисциплін у Вищій школі. Це допомагає студентам краще і системно засвоювати не тільки професійні знання та навички, але й бути свідомою і творчою людиною, спроможною формувати своє майбутнє згідно свого Покликання. Ціпуринда Володимир Степанович, кандидат економічних наук, доцент.

Універсологія, МНШУ, актуальність нових підходів в сучасному світі.[ред. код]

Універсологія - це наука про природу всього сущого, про суть життя і универсалій її розвитку і перетворення. На цьому фундаменті Універсологія створює універсальну методологію пізнання і творення життя - причинно-системний світогляд людини на основі універсальних моделей, тобто створених за універсальним алгоритмом дії законів природи! МНШУ (на основі універсології) прагне будувати розвиток і діяльність на доказовій базі, не допускаючи однобічності, прихильності традиціям або безпідставним твердженням, до яких схильні люди, що фанатично і поверхнево сприймають життя. Навіть вічні поняття про Бога, зародження Всесвіту, сенс життя, про майбутнє і про багато інших. ін МНШУ досліджує як щаблі еволюції, що вибудовуються за універсальним алгоритмом дії законів природи. У той же час, МНШУ вітає дослідження всього незвичайного, нового, не вписується у звичні рамки релігійних догм і наукового абсолютизму. Універсологіїя одночасно стимулює 2 напрямки розвитку людини для подолання його однобічності: активність пізнання і чуйність до еволюції і потреб світу, цим формуючи цілісне світосприйняття. МНШУ спрямовує людину до поетапного формування системності логічного свідомості, що веде до узгодженості роботи двох половин мозку (аналітичної та синтетичної). Тим самим розкриваються раніше небачені здібності людини - нестандартне мислення і чуттєве сприйняття, що властиве творцеві нового світу по загальній схемі світобудови.

Дуже радий що нарешті з'явилася інформація про Унівресологію і у Вікіпедіїї. Підтримую і з радістю буду допомогати заповненню статті, в тих сферах, в яких добре розуміюся. Виговський Роман Вікторович: економіст, кандидат в майстри спорту, письменник.


'Наука Універсологія.' Вже більше 10-ти років я, як медичний працівник, використовую метод Кардинальної Психодіагностики та Кардинальної Психотерапії, винахідником якого є В.А. Поляков. Метод цей допомагає виявити причини захворювань. Це приводить до швидкого одужання, а надалі – попереджає можливе повторення симптомів хвороби. Універсологія допомагає зрозуміти людині, що рівень іі соціальної активності всецільно впливає на здоров’я. Таким чином, Універсологія допомагає людині пізнати себе, розкрити свої властивості, можливості та здібності, бути якнайбільше корисним та повноцінним громадянином суспільства.

Інструктор здорового способу життя Алєксєєва Іраїда Андріївна.

Универсология - междисциплинарная наука нового тысячелетия[ред. код]

Универсология описывает цели и процесс развития разноуровневых систем: предмет, человек, коллектив, общество, человечество, планета, мироздание…

При этом описывая процесс системообразования, Универсология в понимании сути самоорганизации дополняет синергетику, характеризуя этот процесс не как индетерминированный, а как строго детерминированный, и поэтапно формируемый на основе универсальных закономерностей интеграции подсистем, и последующего перехода системы в ее качественно новое состояние. При этом процесс развития рассматривается как относительно одновременно протекающий между взаимообусловленными разноуровневыми структурами жизни. На основе Универсологии построен целый ряд новых методологий – причинной системологии, психосистемологии, социосистемологии и др.

Панов Владимир Александрович,кандидат педагогических наук, доцент кафедры ТМФВС ПИФК МГПУ, Москва.