Обговорення:Leica

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Панове, я тут новачок, тому прошу допомоги. Вважаю, що варто додати зображення сучасних цифрових лейок (M8, як представник дальномірок, та DIGILUX 3 як представник зеркалок), та можливо розбити статтю на дві, оскільки сучасно доволі величенька --Jin 04:29, 23 січня 2007 (UTC)[відповісти]

І нові коментарі:

Важаю, що у "Історія..." варто зробити певні виправлення: "щторина-щілинний затвор" замінти на "шторинно-щілинний затвор"

Інформація про те, що не було випущено ні однієї камери з автофокусом є невірною, уся лінійка об'єктивів Leica D (наразі це 2 об'єктива, випущені спільно з Panaconic) є автофокусні, камера DIGILUX 3, яка може використовувати об'єктиви серії D є автофокусна, також у мене є підозра, що усі цифрові компактні камери теж автофокусні. Пропоную замінити рядок "можливо через те, що японські виробники фотографічного обладнання більш прогресивні в цій галузі, Leica, наприклад, не випустила жодної камери з автофокусом, модельний ряд об’єктивів значно менший, ніж в японських виробників та ще й дорожчий. Лейтз також встановив деякі інновації в фотографічній оптиці" на "можливо через те, що японські виробники фотографічного обладнання більш прогресивні в цій галузі, Leica, наприклад, не випустила жодної плівкової камери з автофокусом, модельний ряд об’єктивів значно менший, ніж в японських виробників та ще й дорожчий. Лейтз також встановив деякі інновації в фотографічній оптиці"

В історії слід добавити, що на виставці PMA-2006 Leica Camera AG заявила про підтримку Four-Thirds System, і невдовзі випустила першу камеру, яка відповідає цьому стандарту, якою стала Lieca DIGILUX 3. Ця камера не є унікальною розробкою Leica, а побудована на базі камери Panasonic DMC-L1 --Jin 07:06, 23 січня 2007 (UTC)[відповісти]

будь-ласка ,редагуйте статтю. Зображення спробуйте віднайти на http://commons.wikimedia.org вони легко вставляються без завантаження у Вікіпедію.--A l b e d o ® 18:53, 23 січня 2007 (UTC)[відповісти]
В розділі проєкти, створено проект Фотографія, будь-ласка приєднуйтесь до обговорення. --Olexander 23:01, 28 січня 2007 (UTC)[відповісти]


Можливо комусь буде цікаво (а може хтось і почерпне звідси якусь інформацію, і внесе у статтю): С оптикой и камерами Leica все обстоит несколько по-другому. Дело в том, что оптика и камеры Leica по-своему уникальны, и по сути являются исключительно прецезионными изделиями фактически ручной работы. Металлические компоненты подгоняются друг к другу индивидуально, материалы для производства выбираются с высочайшей тщательностью, обеспечивая бескомпромиссную надежность и стабильность характеристик (фирма гарантирует сохранение точного функционирования узлов камеры после 100000 срабатываний затвора).

            Leica фактически является единственной фирмой среди производителей оптики для 35-мм камер, которая наносит мультипросветление на линзу, учитывая свойства стекла, из которого изготовлена линза. Каждая линза проходит контроль на лазерном интерферометре с точностью до 1/1000 мм. Другой уникальной процедурой является повторное лазерное центрирование каждой линзы объектива после сборки. В заключение, каждый объектив Leica подвергается изощренному проекционному тесту. Все без исключения стадии производства строго контролируются.
            Оптика Leica является устойчивой к разного рода ударным воздействиям и одинаково хорошо работает в широком температурном диапазоне, так как все элементы исключительно тщательно подогнаны, а материалы выбраны таким образом, чтобы при температурном расширении материалов не происходило смещения оптических компонент.
            Leica является единственной фирмой в мире, применяющей в механизме прыгающей диафрагмы шариковые подшипники. Благодаря этому время закрытия до максимального значения диафрагмы не превышает 40ms, а механизм сохраняет высокую точность даже после 50000 срабатываний диафрагмы.
            И это далеко не полный список отличительных особенностей производства камер и оптики Leica. Leica остается единственной фирмой в мире, которая продолжает выпускать 35-мм механические дальномерные камеры со сменой оптикой (речь идет о камерах Leica M). Хотя эти камеры кому-то могут показаться полным анахронизмом и образцом допотопного камеростроения, по сути это совершенно уникальные механические приборы, снабженные, вне всякого сомнения, самой лучшей оптикой, которая когда-либо существовала.

Цитата взята із http://fotofedor.ru/Test/photoweb_zeiss.htm --Jin 14:09, 7 лютого 2007 (UTC)[відповісти]