Обговорення користувача:A1/Архів2013+/2013/серпень

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Моє пошанування

Давненько не чулися, Андрію, тож спершу привітаютья, тим самим висловлю своє поШанування за постійні Ваші вікі-промоції.

Шкодую, що в часі цього дивно-поспішного конкурсу довелося до Вас звернутися. Андрію, відверто кажу, мені навть не хотілося би про те, бо є набагато цікавіші теми в житті. Але чомусь запала в голову ця дивна картина із залученням іноземного капіталу від зовсім "невідомих персон" та заангажованість у цьому владних структур.... на додачу ще й кількох вікі-персоналій, які відверто займаються підсиджуванням Вас з паном Юрком у ВікіМедї. Зрештою, не дивина, адже ваші успішні локальні акції заставили говорити про себе, а декому теж захотілося Слави і Софітів (тільки тепр уже "на дурняка").

Знаючи Ваші з паном Юрком принципи, ідейність й стійкість пана Заг (з Луганщини) я (і як тепер виявилося й більшість вікі-редакторів) не можу так стверджувати ось за інших ініціаторів цього заходу, а якщо накласти на це прикрі реалії нашого часу із намаганням "обуздать єтіх батаніков"... то це ще більше насторожує, до того ж:

  • проаналізувавши майже місячну тривалість "конкурсу" в росіян (де теж йому уготована доля мовчазного ігнору - через фінанси і політику) - переконався, в його штучності, бо за такий тривалий час лише з десяток, заледве, набралося дописувачів - і то всі зі старої обойми (а конкурс позиціонується, як для новачків та мешканців цих країв)
  • бо конкурс для студентів, краєзнавців-вчителі і школярів - дивним чином зосередився на ПІАРі і самоусунувся з учнівсько-студентських площадок (себто в часі відпочинку) - хоча раніше, він саме тривав більш продуктивний час.
  • маніпуляції з логотипом (повернення Ростовського начала) з апеляцією, що під нас, українців, змінили логотип (який реально був дійсний уже 2-3 роки в теперішньому вигляді)
  • розкрутка веб-ресурсу і "громадської ради" які позиціонують себе продовжувачами "дєлов отцов-асвабадітєлєй", себто в пику "націоналиствующим молодчикам із України і Маски" та постійна апеляція до славного минулого: соціалізму та ВВВ.
  • промоція, безплатна, маловідомому політикану..... виглядає, майже, як заохочення для більш суттєвих гравців.
  • а загравання з адміністраціями, які самостійно і пальцем, в подальшому, не вдарили, лише скористалися додатковою промоцією самих-себе у пресі.... ще більше переконує в штучності й маніпулятивності цього дійства.

Андрію, я вже Вам казав, мені дуже-дуже імпонують Ваші локальні вікі-акції, які вже переросли в конкретний напрямок (через свою непересічність, частоту та свіжість) і я вбачаю в тому великий позитив та перспективу.... А ось такі дивні "маштабні" експерименти - лише відволікають Вас та розмивають той позитив і ймовірну затребуваність тих справжніх дійств (запропонованих Вами). Мав розмову з очільником "Останніх арт-барикад" і їх дуже цікавлчять стосунки з вами, як і видавців..... Маю прохання, якщо прислухаєтеся (до цего вікі-збуя:) - зконцентруйтеся на тих своїх промоціях - від того буде набагато більше морального і навіть фінансового зиску (приміром, Львівський книжний форум не за горами... а там дуже швидко й якісно можна конвертувати ваш Музичний вік-проект і знайти партнерів на послідуючі). Андрію, звиняйте, що може чимсь зобідили Вас мої попередні слова, то ж такий мій погляд зі сторони та через призму дійсності й життєвого досвіду, не тримайте зла. Успіхів Вам та гараздів!!! --Когутяк Зенко (обговорення) 10:28, 27 липня 2013 (UTC)

Зенку, часи, коли я нарешті зможу зосередитися тільки на музиці ще не прийшли. Це літо у мене взагалі дивно складається - я 4 рази виїжджаю з Києва (2 вже позаду і 2 попереду), і кожного разу у Східному напрямку. Можливо якби мені вдалося придумати собі хоча б одну поїздку на Захід, повернутися до високих матерій було б легше.
А щодо конкурсу, мені як потомственому запорожцю вкрай цікаво було б "попіарити" українське життя на схід від моєї історичної батьківщини. Зараз там лишилися лише острівці України, але колись це був славетний шматок українських земель. Я бачу сенс української участі в конкурсі в саме тому, щоб показати, що якщо для росіян "слава" це "дєди ваєвалі" (протів фошыстов), то для нас справа - це "діди воювали" (проти москалів в першу чергу). Шкодую тільки що забагато сил витратив на боротьбу із тролями, які всесильні... --А1 14:34, 2 серпня 2013 (UTC)

Дон

Шановний користувачу А1,подивіться на статтю Дон.Недивлячись на те,що її обсяг становить 7468 байтів,можна я створю нову статтю про Дон,набагато повнішу, в рамках конкурсу «Галерея слави», а на старій зробити перенаправлення на нову.--Миша историк (обговорення) 12:14, 2 серпня 2013 (UTC)

На жаль не можна, бо це суперечить правилу Вікіпедії ВП:ПОДІБНЕ, і конкурсні статті не можуть іти всупереч правилам Вікіпедії. --А1 14:55, 2 серпня 2013 (UTC)
пане Андрію, такі "твори" у цього користувача вже стали системними. це вже далеко не перша і не друга така стаття у конкурсі, створена поверх вже наявної. --ursus (обговорення) 14:56, 2 серпня 2013 (UTC)

Редагування конкурсних статей

Доброго дня,шановний пане A1 . Ось гляньте: Під короткими статтями, які можна доповнювати в рамках конкурсу, розуміємо статті, які мають менше 5000 байтів за розміром в Українській Вікіпедії А чи не можна збільшити обсяг статті яку можна редагують,наприклад: Під короткими статтями, які можна доповнювати в рамках конкурсу, розуміємо статті, які:мають менше 10000 байтів за розміром в Українській Вікіпедії. Ось такий принцип був би дуже зручний,осуільки є дуже багато статей ,які необхідно потребують поліпшення ,але їхня величина становить приблизно 8000 байтів,наприклад:Куликовська битва,Дон,Повстання Пугачова,та ін. Дайте будь-ласка відповідь,але порадьтеся зі своїми знайомими. Дякую.--Миша историк (обговорення) 12:40, 12 серпня 2013 (UTC)

Традиційно в конкурсах у нас саме такий бар'єр встановлювався, тому саме ця цифра і була обрана. Але я підняв питання в оргкомітеті щодо підняття цензу. --А1 13:07, 14 серпня 2013 (UTC)

Дякю я дуже на вас сподіваюся--Миша историк (обговорення) 19:02, 15 серпня 2013 (UTC)

Більшість членів оргкомітету дотримуються такої думки, що під час конкурсу не можна міняти правил. Тому вже принаймні в цьому конкурсі бар'єр залишиться як є - 5000 байтів. --А1 11:29, 16 серпня 2013 (UTC)

Величина статей

Доброго дня шановний пане користувачу А1.Хотів вас попросити чи можете ви глянути на мої останні статті Північно-Кавказський імамат,Штурм Ахульго,Хаджі-Мурат і сказати чи не завеликими вони і яка ймовірність їхнього оцінювання,оскільки щодня в конкурсі з'являється безліч статей малих за обсягом і яке оцінювання ймовірно буде їм підлягати,оскільки я одну повну велику статтю можу створювати й кілька днів,а таких маленьких «інформацій» з'являєтьс щодня по кілька штук.

І ще.Я хотів у вас запитати чи є актуальність у таких статей як мої на тематику Кавказька війна 1817-1864 років і яка.

Щиро дякую.Прошу в найближчий час дати відповідь.--Миша историк (обговорення) 19:45, 22 серпня 2013 (UTC)

Вибачайте, що втручаюсь, але не сила стриматись. Миша историк, ви коли-небуть в руках тримали енциклопедію, ви бачили яким має бути енциклопедичний стиль? Де ж він у ваших статтях, наприклад, у статті Хаджі-Мурат. Це ж звичайний художній переказ.... Ви коли-небудь в енциклопедії читали речення типу: Молодий Умма-Хан, здивований улесливою та покірною промовою Гамзата, стояв безмовно. Тоді піднісся в натовпі голос одного мюрида, який запитав його: «Невже у всьому Хунзаху не знайшлося розумнішого та досвідченішого тебе, щоб зрозуміти слова Імама та відповідати на них?» Бачачи збентеження свого Хана, знову невигукнувшого жодного слова, хунзахський старшина сказав, що вони прибули не для сварки, а для побачення з Гамзат-Беком, як родичем аварських ханів. Після цього він хотів говорити за молодого Хана, але Гамзат не вдостоїв вірного старшину увагою, і повів свого гостя дивитися на цільну стрілянину своїх молодців - мюридів. Ні! Тим більше і текст не відредагований. Я ж вам давала поради, як писати статті! Ви знаєте, скільки роботи після вас у кожній із статей. Приємно, що у вас є прагнення писати статті, але ж цього треба вчитись. Навіщо ви берете такі об"ємні теми? Такі статті можна створювати, коли вже ви "наб"єте" руку на їх створенні. Перечитайте, будь ласка, ще рекомендації, як створювати статті у Вікіпедії, яка є енциклопедією. Ще одне, зменшуйте розмір зображень, тоді стаття виглядить охайніше. Це буде вашим +, коли статті оцінюватимуть. Ось вам приклад моєї статті, що стала вибраною і яка має великий розмір: Лі Бо І не доведи, Господи, вам подумати, що я роблю вам ці зауваження, як конкурентка. Я дійсно хочу, щоб навчились писати якісні статті.--Учитель Обг 21:14, 22 серпня 2013 (UTC)

Гаразд,дякую пані Валентино мені дуже приємно,що ви даєте такі корисні поради.Я постараюся зважити на них.Пані Валентино я би хотів вас попростити ,щоб ви мені написали такі помилки у моєму тексті по трьом статтям(Північно-Кавказький імамат,Штурм Ахульго,Хаджі-Мурат).Дякую за пораду.--Миша историк (обговорення) 05:58, 23 серпня 2013 (UTC)

Перепрошую за затримку, але був у відпустці. Загалом згоден з пані Валентиною щодо стилю, це може стати причиною занижених оцінок журі. Прошу звернути увагу також на деякі технічні нюанси і внести відповідні виправлення і в інші статті. Інколи трапляються також русизми (або надто буквальний переклад з російської з невластивими українській мові зворотами). --А1 15:14, 25 серпня 2013 (UTC)