Обговорення користувача:Pohorynsky/Наставництво (25.01.2012—28.01.2012)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Bulka UA/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Bulka UA

Наставництво[ред. код]

Шановний пане Булко! Оскільки Ви проігнорували моє прохання щодо надання аргументів, то я взяв на себе відповідальність розглянути статтю без Ваших аргументів. Крім того, я не сприймаю мову ультиматумів. Я Вам наголошував кілька разів про те, що встановлена версія, яка була встановлення для розв'язання конфлікту, відрізняється від Вашої лише оновлення числових даних. Але мова не про це.
Я розібрав статтю Базалію, і визнав, що Агонк загалом врахував Вашу позицію, окрім однієї деталі - гербу Базалії (ваша версія). Але оскільки невідомо джерело, звідки вона взята, то я не можу завантажити нову версію герба окремим файлом (так встановлено адмінами Вікі-Сховища). Крім того, ідея найближчих н.п. також непогана. Інше (окрім одного посилання) або Агонк врахував, або Ви не праві 9послідовність розділів за Агонком правильна). Свої думки я висловив на СО статті.
На жаль, я прийшов до висновку, що Ви безпідставно вели війну редагувань, як, напр., і у вибраному списку Список давньоруських архітектурних споруд домонгольського періоду, що є грубим порушенням правил Вікіпедії, і згідно з ВП:БЛОК підлягає блокування, а оскільки у Вашому випадку це систематичне, то це може тгнути блокування на тривалі терміни.
На жаль, в останні тижні Ви щотижня потрапляли у список блокованих, що не є добре. З Вашого боку систематичними сталі відверті порушення ВП:Е та ВП:НО. Враховуючи вищесказане, можу сказати, що існує серед адміністраторів думка заблокувати Вас довічно. Крок крайній, але інакше припините те неподобство, що Ви влаштували в останні тижні складно.
Проте, вони пропонують дати Вам останній шанс на життя в укр-вікі — це наставництво. Наставником буду я та користувач-адміністратор Oloddin.
Правила наставництва:

  • повна заборона ведення війн редагувань. У випадку вандалізму якоїсь статті користувачем Ви можете звернутись або до наставників, або на ВП:ЗА
  • повна заборона порушення ВП:Е та ВП:НО. Ввічливість з усіма користувачам. Вирішення конфліктів через обговорення з досягненням консенсусу під наглядом наставників.
  • вибачення з Вашого боку перед Агонком та Жизель на їхніх СО.
  • заборона на флуд, троллінг.

У разі, якщо Ви не погодитеся на умови наставнитства упродовж 3-х діб від часу припинення Вашого бокування (час блокування спливає 21:22, 25 січня 2012; час на роздуми — відповідно 21:22, 28 січня 2012), то буде відразу готувась позов до АК щодо Вашого довічного блокування.
У разі порушення одного з правил наставництва термін блокування - один тиждень. У разі систематичних порушень (більше 3-х разів блокування буде уведено на місяць). По тому у разі ще одного порушення буде введено довічне блокування.
Чекаємо на відповідь.
З повагою, --Kharkivian 00:27, 25 січня 2012 (UTC)Відповісти

Підписуюсь під вищезазначеним. --Oloddin 00:30, 25 січня 2012 (UTC)Відповісти
  • Дозволю собі висловити декілька сумнівів, щодо ефективності пропозиції в такому вигляді. Перш за все, щоб здійснювати ефективне наставництво, наставник має бути адміністратором, щоб мати можливість блокувати користувача у разі порушень умов наставництва. По-друге, як показує досвід, наставництво буває ефективним переважно для користувачів шкільного віку, Булка далеко не школяр. Щодо вибачень, то не думаю, що це варто ставити як умову, тим більше, чому така дискримінація (лише Агонк і Жизель), список мав би складатись із декількох десятків користувачів. В рувікі прижилась дещо інша практика - користувача блокують (або надовго або безстроково), а потім, якщо він висловлює бажання повернутись, то обговорюються умови наставництва. Тим не менше, можна спробувати реалізувати і вашу пропозицію, хоч особисто я схиляюсь до того, що потрібно перш за все розвести конфліктуючі сторони. Тобто заборонити Агонку редагувати статті Булки, а Булці редагувати статті Жизель. Зрештою, така заборона цілком у дусі правил, бо такі втручання у статті скоріше є переслідуванням користувачів, ніж редагуваннями із метою покращення статей. А щодо статті Базалія, то її, як на мене, варто просто захистити надовго, бо там ведеться війна за настільки дрібні питання, на кшталт того яке фото куди краще розмістити, що це й обговорювати не варто. Як показали останні події, то короткотривалі блокування не дають результату, тому у разі чергового порушення правил (як то війни редагувань, образи, тролінг), думаю, варто застосувати довгострокове блокування без додаткових попередження. Враховуючи те, що під час попередніх блокувань Булка створював декілька додаткових облікових записів та редагував із анонімних ай-пі, варто під час виявлення цих порушень перезапускати блок, а редагування відкидати. Гадаю, що Булка, як досить доросла людина має сам визначитись, що йому дорожче редагування Вікіпедії (а він це вміє добре робити, що показує перелік написаних ним статей) чи безкінечні війни та образи в бік інших користувачів. Можливість для такого вибору є. Загалом, мої доповнення лежать цілком у руслі пропозицій Харкіів'яна та Оллодіна, я ніяким чином не бажаю підміняти їх ініціативу, лише дещо вирішив доповнити на підставі власного досвіду, дещо зміцнивши акценти, щоб це не було для Булки ультиматумом приймати чи не приймати наставництво, а ультиматумом або працювати конструктивно або або ніяк. --yakudza 10:57, 25 січня 2012 (UTC)Відповісти