Обговорення користувача:DixonD/Архів 9

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Wikidata weekly summary #68

Wikidata weekly summary #69

Wikidata weekly summary #70

Wikidata weekly summary #71

Wikidata weekly summary #72

Wikidata weekly summary #73

Рицар/лицар

Привіт! Ну і для чого було виправляти на завідомо невірну інфу? Подано ж було ясно і чітко розтлумачення для: а) неукраїномовних, б) для неісториків. Я сам не є істориком-мідієвістом, але слухав спецкурс із історії військової справи і цікавився цією темою. Безперечно, "тут і зараз" не видам посилання на дискусію стосовно термінології і на авторитетного автора, який цю тему може по поличкам розікласти. Я придбав кілька книжок про рицарство, і почав був уже вносити правки — та справи перебили мені процес ґрунтовного перероблення статті. У двох словах: "Лицар" і "рицар" — різні речі. Перше — моральне поняття, друге — станове. Не кожен рицар був лицарем і навпаки. Проблема із цими двома термінами така: у філології (як і в математиці) не може бути двох термінів із однаковим значенням. Це закон такий. Синоніми — це різні терміни для позначення трохи відмінних понять. --Brandner (обговорення) 19:28, 4 вересня 2013 (UTC)

Привіт. Словник --DixonD (обговорення) 19:53, 4 вересня 2013 (UTC)
Ось знайшов "пруф" із авторитетного джерела: О.О. Крижановська, О.П.Крижановський. Історія Середніх віків, Київ: Либідь. — С.С. 114-121 (розділ "Суспільство", підрозділ "Рицарство"). Словник — дурниця. Їх зараз купа ціла. --Brandner (обговорення) 19:58, 4 вересня 2013 (UTC)
Я придумав: не буду лазити в чужу статтю, напишу про Рицарство як про один із трьох станів. І там детально подам і про звичаї, і обладунки з конем і про козаків у примітках. Так буде правильно. --Brandner (обговорення) 20:08, 4 вересня 2013 (UTC)

Запрошую до участі в обговоренні

Запрошую вас до участі в обговорення моєї пропозиції щодо розширення критеріїв швидкого вилучення сторінок користувача. з повагою, --Максим Підліснюк (обговорення) 19:11, 5 вересня 2013 (UTC)

Wikidata weekly summary #74

Wikidata weekly summary #75

Wikidata weekly summary #76

Палімбія

Вітаю. Трохи дивно пояснювати щось супердосвідченому користувачеві, можливо, це я щось не правильно розумію, і Ви мені поясните. Я поки що не збираюсь писати про рід Палімбія (до речі, коли мені вказують «ну то й напишіть», чогось зникає бажання писати і хочеться відповісти «візьміть і самі напишіть» :)) Але, припустимо, я чи хтось інший напише статтю про палімбію солону, чи якийсь інший вид цього роду. Природньо, що там буде хибне посилання на заказник Палімбія і воно буде синіти. Як Ви думаєте, це правильно? --Олег (обговорення) 14:54, 20 вересня 2013 (UTC) P.S. Якщо все ж таки самі напишете, прошу, не пишіть недостабу, бо автором будуть вважати мене. Мабуть, це бзик, але я не люблю недостаби і ніколи їх не створюю. --Олег (обговорення) 15:06, 20 вересня 2013 (UTC)

Тобто ви пропонуєте мати статтю Палімбія (заказник) тоді, коли є червоне посилання Палімбія? Вся потреба уточнень є лише тому, що технічно кілька сторінок не можуть мати однакових назв. Тому у ваших діях я просто не бачу сенсу. --DixonD (обговорення) 20:55, 20 вересня 2013 (UTC)
Ви ж не будете відслідковувати, коли з'являтимуться статті про види роду Палімбія, щоб потім повиправляти хибні посилання. Вибачте, пане Дмитре, при всій повазі до Вас, я вважаю Ваші дії неправильними. Змушений знову ставити на швидке вилучення і дати запит до інших адміністраторів. --Олег (обговорення) 23:22, 20 вересня 2013 (UTC)

Wikidata weekly summary #77

Wikidata weekly summary #78

Wikidata weekly summary #79

Wikidata weekly summary #80

Вікіконференція-2013

Запрошуємо взяти участь у Вікіконференції, яка проходитиме 2-3 листопада у Вінниці. Прохання долучатися на сторінці конференції. Якщо виникнуть додаткові запитання, будь-ласка звертайтесь до мене. З повагою,--Nickispeaki (обговорення) 09:01, 23 жовтня 2013 (UTC)

Дякую, але в силу різних причин не цього разу. --DixonD (обговорення) 11:04, 23 жовтня 2013 (UTC)

Wikidata weekly summary #81

Wikidata weekly summary #82

Триклятий бот

Добрий день. Тепер, коли ви стали моїм офіційним ворогом в укрвікі, я вирішив що далі мовчати не можна. Ваш бот, діксондбот - хуліган. Він ставить шаблон про тупікову статтю там, де він не повинен бути. Наприклад, в статті Пристрій виведення. І в багатьох інших. Я (поки що, по-доброму) просто прошу з цим щось зробити, підремонтувати його, щоб він такі шаблони забирав після себе, де вже не треба. Ну чи вимкнути його, якщо вже ніяк. А то він створює зайву роботу мені. Дякую. --Звірі (обговорення) 10:06, 8 листопада 2013 (UTC)

Добрий. Мій бот не додає жодних шаблонів, а лише проставляє в них дати. Тому ваша скарга не за адресою. --DixonD (обговорення) 10:12, 8 листопада 2013 (UTC)
Бачте яка штука. Триклята робостася за собою прибирала. Але за діксондботом не буде. Навчіть його прибирати там де він нагадив.--Звірі (обговорення) 12:21, 8 листопада 2013 (UTC)

Wikidata weekly summary #83

Wikidata weekly summary #84

Wikidata weekly summary #85

Wikidata weekly summary #88

Доброго дня. Вилучіть, будь ласка, останній рядок (пустий) в цьому шаблоні. Він додає один пустий рядок перед статтями, наприклад в статті Радомишль. --Formiate (обговорення) 12:40, 13 листопада 2013 (UTC)

До порозуміння

Шановний колего!

Подивився ще позавчора вашу сторінку, і був щиро здивований, наскільки у нас багато спільного. Я так само не палю, люблю каву та місто Львів (Краків, Прагу), захоплююся туризмом, прихильник вільного ПЗ (Java, LaTeX тощо).

Але Ви, на мій погляд, виявили необачність, за яку з часом буде дуже соромно. Знищуєте працю. Це важче зрозуміти та вибачити, ніж коли законом зловживає відкритий супротивник.

Подумайте, як тепер діяти.

Із сподіванням на порозуміння,

Юpiй Дзядuк в) 17:23, 27 жовтня 2013 (UTC).

Мені соромно? За що? За то, що захищаю чужу працю, Фонд, без якого не було б всієї сім'ї вікіпроектів, та дотримуюся врешті-решт закону? Мені вже соромно, але не через свої дії, а через своїх співвітчизників, які крадуть чужу працю і навіть не хочуть цього визнати. Подумайте ви над цим. --DixonD (обговорення) 19:41, 27 жовтня 2013 (UTC)
  • Почитайте обговорення Вікіпедія:Кнайпа (допомога)#Фото з власного архіву (diff). Можливо, щось зрозумієте. — Юpiй Дзядuк в) 07:34, 28 жовтня 2013 (UTC).
  • Отже, не чуєте. Шкода. Схоже, що ви знищуєте чужу працю з власних переконань. По суті, добре відома політика: немає файлу — немає проблеми. Коли вже будуть винищені ці рудименти сталінізму у свідомості людей? Ніхто нічого не крав, це насамперед. — Юpiй Дзядuк в) 07:45, 28 жовтня 2013 (UTC).
    Простий приклад для вас. Якщо ви берете чужу фотографію з сайту конференції, використовуєте її у своєму збірнику (на яку вам виділили грант, але це не так суттєво) і видаєте цей збірник, не зазнаючи автора фотографії і від вільною ліцензією, то чому це не крадіжка? Тепер будь-хто може взяти цю фотографію і використати, наприклад, у рекламних буклетах. Автор же за це не отримає ні копійки, (порушено майнові права) і навіть його імені не згадають (порушено його немайнові права).
    "рудименти сталінізму у свідомості людей" Ви про що взагалі? Відколи це правова держава стала "рудиментом сталінізму"? Прокиньтеся вже нарешті. --DixonD (обговорення) 08:08, 28 жовтня 2013 (UTC)
  • Розумієте, є закони, визнані за моральні, а є аморальні. На другі ми повинні зважати, оскільки за їх порушення передбачені кари, але аморально бути їх прибічником. Колись молодих людей зомбували, що куркулі злочинці, бо не віддають хліб державі. Он Павлика Морозова зазомбували, рідних видав. Для декого він і зараз герой. Зараз молодих людей зомбують щодо авторського права. Я аналізував АП ще у 1990-ті, у проекті. Вивчав двотомник. Ці закони у нинішньому вигляді не захищають звичайних авторів. Основна функція. Спочатку посадити на голку (наприклад, привчити до піратських Windows та Office), а потім за допомогою АП (та новітніх комсомольців), шантажувати та, як з наркомана, знімати останню сорочку. — Юpiй Дзядuк в) 15:50, 29 жовтня 2013 (UTC).
  • Щодо фотографії з сайту конференції. Автор невідомий. Можливо, то був автоспуск. Чи хтось натиснув на кнопку, яку йому показали, і забув про це. Хто тоді автор? Автоспуск? Яке тут АП? Ви з цим згодні, чи ні? Інша справа, якщо автор є. — Юpiй Дзядuк в) 15:50, 29 жовтня 2013 (UTC).
    Те, що автор не написав явно свого імені під фото, не означає, що те фото можна спокійно собі брати. Власне, побачивши своє фото у виданій книзі, автор може дуже навіть захотіти заявити про своє авторство. І поки ви тут займаєтеся моралізаторством, автор фото може писати заяву в суд. Тому якщо хочете взяти всю відповідальність на себе для боротьми з поганими законами і зазомбованими "молодими людьми" - поставте власні сервери, підніміть на них дзеркало Вікіджерел (бекапи вільно доступні) і завантажуйте туди що-завгодно. --DixonD (обговорення) 22:31, 30 жовтня 2013 (UTC)
Пане Юрію, не говоріть дурниць. Той дозвіл був на File:Прес-конференція Вікімедіа Україна 07.JPG і автор там був зазначений зовсім інший, тому той довіл не прийняли. Тож у діях DixonD нічого кримінального не було.--Анатолій (обг.) 18:31, 14 листопада 2013 (UTC)

Архівація

Доброго вечора! Ваш бот DixonDBot II може перевіряти при архівації розділів сторінок наявність шаблону {{Зроблено}} або підрозділу «Підсумок», архівуючи при цьому тільки такі розділи? Це було б корисно для сторінок запитів до адміністраторів і бюрократів (наприклад, ВП:Захист сторінок, ВП:Перейменування користувачів, ВП:Боти). --Acedtalk 19:15, 23 листопада 2013 (UTC)

Вітаю! Наразі, не може. Поки не планував дописувати, якщо чесно. --DixonD (обговорення) 19:43, 23 листопада 2013 (UTC)

Wikidata weekly summary #91

Wikidata weekly summary #86

Wikidata weekly summary #87

Wikidata weekly summary #89

Wikidata weekly summary #90

запрошую на свята до ретельної праці

Добридень, колего!

Прошу уваги: на свята буде дуже тяжка праця (diff). Запрошую до участі.

З повагою,

Юpiй Дзядuк в) 10:00, 28 грудня 2013 (UTC).

Шаблон:cite web у Вікісловнику

Прошу вас зробити необхідне для роботи Шаблон:cite web у Вікісловнику (Шаблон:cite web) для відображення електронних джерел. З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 13:08, 2 січня 2014 (UTC)

Wikidata weekly summary #92

Wikidata weekly summary #93