Одна година з тобою

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Одна година з тобою
One Hour with You
Жанр мюзикл, мелодрама, комедія
Режисер Ернст Любіч,
Джордж К'юкор
Продюсер Ернст Любіч
Сценарист Самсон Рефелсон,
Лотар Шмідт
У головних
ролях
Моріс Шевальє
Джанетт Макдональд
Оператор Віктор Мілнер
Композитор В. Франке Харлінг,
Рудольф Дж. Копп,
Джон Лайполд
Монтаж Вільям Ши
Художник Ганс Дрейер, Тревіс Бентон
Кінокомпанія Paramount Pictures
Дистриб'ютор Paramount Pictures і Netflix
Тривалість 80 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1932
IMDb ID 0023303

Одна година з тобою (англ. One Hour with You) — американський комедійний мюзикл режисерів Ернста Любіча та Джорджа К'юкора 1932 року. Екранізація п'єси Лотаря Шмідта.

Сюжет[ред. | ред. код]

Андре і Колетт Бертьє щасливі у шлюбі. Ця гармонія валиться, коли Коллет являє чоловікові свою подругу, кокетку, на ім'я Мітці Олів'є. Андре намагається опиратися її авансам, але зрештою не може встояти перед чарівністю Мітці й заводить з нею роман. Оскільки чоловік Мітці хоче отримати розлучення, він стежить за нею і ловить дружину на гарячому, після чого Андре змушений зізнатися своїй дружині у зраді. Однак Колетт сама приймала знаки уваги від іншого чоловіка, і тому подружжя вибачає один одного.

У ролях[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Оскільки Ернст Любіч паралельно знімав антивоєнну драму «Чоловік, якого я вбив» і не міг приділяти фільму повноцінну увагу, керівництво Paramount Pictures поставило на картину другого режисера Джорджа К'юкора, і під наглядом Любіча він узявся до роботи. Моріс Шевальє був незадоволений К'юкором, і режисера ледь не зняли з картини. Через два тижні після запуску фільму у виробництво, Любіч повернувся до роботи над фільмом і по закінченні зйомок зажадав, щоб ім'я К'юкора з титрів забирали. Цей інцидент був улагоджений у суді й статус К'юкора як співрежисер був відновлений, проте до того часу картина вийшла в прокат.
  • У тому ж році була знята французька версія фільму, яка отримала назву «Ще одна година з тобою». Головні ролі, як і раніше, виконували Моріс Шевальє і Джанет Макдональд, яка вільно розмовляла по-французьки, а Женев'єва Тобін замінила французька актриса Лілі Даміта.

Номінації[ред. | ред. код]

У 1932 році фільм номінувався на здобуття премії «Оскар» за найкращий фільм.

Посилання[ред. | ред. код]