Океани (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Океани
Océans
Жанр документальний
Режисер Жак Перрен
Жак Клюзо
Продюсер Jake Ebertsd
Сценарист Жак Перрен
У головних
ролях
Жак Перрен, Jean Lemired, Пірс Броснан і Педро Армендаріс молодшийd[1]
Оператор Дейв Райкерт, Luciano Tovolid[1] і Laurent Fleutotd[1]
Композитор Брюно Куле
Художник Jean Rabassed[1]
Кінокомпанія Disneynature
Дистриб'ютор Walt Disney Studios Motion Pictures
Тривалість 99 хв.
Мова Французька
Англійська
Країна Франція Франція
Дата виходу Франція 27 січня 2010
Україна 14 жовтня 2010
Кошторис 80 млн. $
IMDb ID 0765128
nature.disney.com/oceans

«Океани» (фр. Océans) — документальний природничий фільм про жителів підводного світу Жака Перрена («Птахи» та «Мікрокосмос»). Перелік місць, в яких велися знімальні роботи, нараховує 54 країни: Японія і Аргентина, Індонезія і Мозамбік, США від Аляски до Каліфорнії та Антарктида, Гваделупа і Єгипет, Австралія та Індонезія, Французька Гвіана і Французька Полінезія, Венесуела і Нова Зеландія. Картина не має аналогів. Фільм об'єднав десятки організацій: роботі над фільмом сприяли Європейське космічне агентство, Військово-морський флот Франції, Міноборони Франції, загін консультантів-океанологів, наукові інститути різних країн.

Картина створена за допомогою новітніх розробок і революційних технологій. Спеціально для неї були сконструйовані 12-кілограмові камери-міні-гелікоптери для зйомок птахів, стабілізатори на базі військових технологій, розроблені спільно з французьким Міноборони, нові дистанційні камери, створені конструкторами французького ВМФ, кіностудія на дні океану розміром 100 на 40 метрів, з освітленням спеціально для нічних зйомок, та багато іншого.[2]

«Океани» вийшли в прокат 22 квітня 2009 р. та потрапили в «Top 10», як найбільш касових фільмів вікенду у США і Канаді. За 4 дні прокату картина зібрала 8530 тис. доларів (1206 кінотеатрів). Фільм також став чемпіоном по зборах і у Франції — 4,272,820 євро. У прокаті США «Океани» обігнали комедію «Запасний план / The Back-up Plan» з Дженніфер Лопес у головній ролі.

Бюджет фільму — 50 млн євро, у зйомках брало участь 15 кінооператорів, які відзняли понад 500 годин плівки. На підготовку зйомок пішло більше ніж 2 роки, та 3,5 роки — на самі зйомки.

Фільм «Океани» вийшов в український прокат 14 жовтня. Організаторами показу фільму «Океани» в Україні виступили Інвестиційно-фінансова група ТАС і компанія Артхаус Трафік.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г ČSFD — 2001.
  2. Завтра в український прокат вийде фільм Океани. УНІАН. 13 жовтня 2010. Архів оригіналу за 16 жовтня 2010. Процитовано 5 червня 2021.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]