Олександрійська дитяча художня школа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олександрійська дитяча художня школа
Тип художня школа
геокоординати не задано:
Засновано 26 липня 1973
Директор Ніколенко Степан Федорович[1]
Учні бл. 110-120
Адреса м. Олександрія 28000, вул. Бульварна, 7

Олександрійська дитяча художня школа — державних художній навчальний заклад для дітей в місті Олександрія.

Історія[ред. | ред. код]

Олександрійська дитяча художня школа створена згідно з рішенням Олександрійської міської ради № 406 від 26 липня 1973 р. Вона перебуває в комунальній власності й підпорядкована управлінню культури і туризму Олександрійської міської ради.

За перші 36 років існування художню школу закінчили 697 учнів з яких 190 учнів продовжили навчання в навчальних закладах України та закордону, пов'язаних з образотворчим мистецтвом по спеціальностях.

Тривалий час школа займала займала напівпідвальне приміщення в житловому будинку по Софіївської вулиці[2]. 2001 року вона переїхала в приміщення колишнього дитячого садка по Бульварної вулиці.

Загальна інформація[ред. | ред. код]

В дитячій художній школі щорічно навчається близько 110—120 учнів з різних шкіл Олександрії та району. Строк навчання в школі кількаразово змінювався й нині становить чотири роки, протягом яких учні вивчають академічний рисунок та живопис, станкову та декоративну композицію, скульптуру та історію образотворчого мистецтва.

Протягом десятків років учнів школи беруть участь в міжнародних, всеукраїнських, обласних та міських фестивалях, конкурсах дитячої творчості і здобули нагороди: медалі, дипломи, грамоти, подяки тощо.

Викладачі[ред. | ред. код]

Серед викладачів школи є помітні художники. Це, наприклад, її організатор і незмінний директор від часу створення школи Степан Ніколаєнко[3], та іконописець Олександр Охапкін.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Олександрійський художник виставив свої роботи на розсуд кіровоградців
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 7 січня 2009. Процитовано 11 березня 2012.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Художник и его заботы. Архів оригіналу за 23 лютого 2015. Процитовано 12 березня 2012.

Посилання[ред. | ред. код]