Ігор Ольшанський

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ігор Ольшанський
Загальна інформація
Громадянство  США
 СРСР
Народження 3 травня 1982(1982-05-03) (41 рік)
Дніпропетровськ, Українська РСР, СРСР
Зріст 2 м
Вага 140 кг
Alma mater St. Ignatius College Preparatoryd
Спорт
Вид спорту американський футбол[1]
Команда Маямі Долфінс, Даллас Ковбойс і Сан-Дієго Чарджерс
Участь і здобутки

Ігор Ольшанський (нар. 3 травня 1982 року в Дніпропетровську) — дефенсів енд (крайній лінійний захисник) команди «Даллас Ковбойз» Національної футбольної ліги. Був обраний командою «Сан-Дієго Чарджерс» у другому раунді драфта 2004 року. Грав у студентський футбол в Орегоні.

Ранні роки[ред. | ред. код]

Ольшанський народився в Дніпропетровську. У 1989 році разом з сім'єю переїхав до Сан-Франциско. Навчався в підготовчій школі Святого Ігнатія, де до передостаннього класу займався баскетболом. Після закінчення навчання отримав футбольну стипендію на навчання в Університеті Орегону.

Студентська кар'єра[ред. | ред. код]

В Університеті Орегона, де його спеціалізацією була психологія, Ольшанський вже на другому курсі увійшов до збірної конференції Pac-10. Після закінчення другого і третього сезонів він визнавався найкращим лінійним захисником команди. Також він встановив рекорд університету в жимі лежачи, піднявши штангу вагою 229 кілограм. Студентські успіхи Ольшанського не залишилися непоміченими скаутами НФЛ та, після трьох років студентської кар'єри, він потрапив на драфт головної ліги американського футболу.

Професійна кар'єра[ред. | ред. код]

Сан-Дієго Чарджерс[ред. | ред. код]

Ольшанський був обраний командою «Сан-Дієго Чарджерс» у другому раунді драфта 2004 року під загальним 35 номером. У серпні 2004 Ольшанський і «Чарджерс» домовилися про п'ятирічний контракт з можливістю продовження на рік. Згідно з контрактом Ольшанський отримав відразу 2.25 мільйонів доларів як бонус та 5.2 мільйонів доларів за 5 років виступів.

Даллас Ковбойз[ред. | ред. код]

6 березня 2009 Ольшанський підписав чотирирічний контракт з командою «Даллас Ковбойз». Сума контракту склала 18 мільйонів доларів, 8 з яких гарантовані.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Ігор Ольшанський одружений з Лією Рубінштейн, з якою він проживає в місті Сан-Дієго, Каліфорнія. У Ольшанського багато татуювань, включаючи дві Зірки Давида. Новини про Ольшанському часто друкуються в єврейській пресі.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Pro-Football-Reference.comSports Reference, LLC, 2003.