Олівер Вуд

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Персонаж світу Гаррі Поттера
Олівер Вуд
Стать Чоловіча
Колір очей карі
Гуртожиток Ґрифіндор
Чистота крові чистокровний
Лояльність Орден Фенікса
Перша поява «Гаррі Поттер і філософський камінь»

Олівер Вуд (англ. Oliver Wood) — студент на чотири курси старший за Гаррі Поттера.

Капітан і воротар команди Ґрифіндору з квідичу в 1991—1994 роках, чудовий стратег. Всім відомі його довгі і нудні пояснення квідичних тактик. Дуже захоплюється цим видом спорту. Мріяв виграти Кубок Гоґвортсу з квідичу. Після матчу, програного гуртожитку Гафелпаф через те, що ловець команди, Гаррі Поттер, упав з мітли, побачивши дементорів, Олівер був дуже засмученим, але не наполягав перегравати. Був до сліз щасливий, коли Ґрифіндор взяв кубок школи.

В червні 1994 року Олівер Вуд випускається із Гоґвортсу и продовжує спортивну кар'єру. Його зараховують в другий склад «Педдлмір Юнайтед». Про це він розповідає колишнім однокласникам, коли вони всі разом з'їжджаються на чемпіонаті світу з квідичу.

Пізніше, 2 травня 1998 року разом з іншими брав участь у битві за Гоґвортс. Згадується про те, що Олівер б'ється пліч-о-пліч з Невілом Лонґботомом, а під час годинного перепочинку допомагає йому віднести тіла убитих, зокрема — Коліна Кріві — з поля бою.

Подальше життя Олівера було вкрай світле. Він одружився з однокласницею — Варіані Харпер (чистокровна чарівниця з бідної сім'ї. У книгах не згадується). У Вуда троє дітей: Сестри-близнючки Медісон і Кімберлі Вуд. Також син (молодше сестер на три роки) Раян Вуд. Чистокровний. Волосся — темні, очі — карі. У фільмах роль Олівера Вуда виконує Шон Біґерстаф.

Посилання[ред. | ред. код]

Попередник: Капітан ґрифіндорської квідичної команди
19911994
Наступник:
Чарлі Візлі Анжеліна Джонсон
Попередник: Воротар Ґрифіндорської квідичної команди
19871993
Наступник:
невідомо Рональд Візлі