Орленко Сергій Леонідович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Сергій Леонідович Орленко — голова Національного агентства екологічних інвестицій України (від 14.04.2011 — Державне агентство екологічних інвестицій, згідно із указом президента № 455/2011).

Кар'єра[ред. | ред. код]

Призначений на посаду розпорядженням Кабінету Міністрів України № 697 від 31 березня 2010. До 31.03.2010 працював директором Фонду цільових екологічних інвестицій. Фонд у той же час виконував державне замовлення щодо підготовки Національного звіту про кадастр викидів парникових газів та їх поглинання в Україні. Дружина С. Орленка, Наталія Орленко, є членом спостережної ради Фонду цільових екологічних інвестицій[1].

Згідно з результатами оцінки[2] експертами ООН даних Національного звіту про кадастр викидів парникових газів та їхнє поглинання в Україні, який був підготовлений Фондом цільових екологічних інвестицій, Україна може втратити право передачі вуглецевих одиниць за Кіотським протоколом.

Родина[ред. | ред. код]

Батько: Орленко Леонід Сергійович (1924—2004) — український педагог, учасник німецько-радянської війни.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Статус відповідності: прецедентів виходу з Кіотського протоколу не було. Однак проблеми з Національним кадастром парникових газів негативно впливають на інвестиційну привабливість України. Архів оригіналу за 3 липня 2011. Процитовано 26 червня 2011.
  2. Ukraine. Report of the individual review of the annual submission of Ukraine submitted in 2010

Посилання[ред. | ред. код]