Останній володар стихій

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Останній володар стихій
The Last Airbender
Жанр фентезі
пригодницький фільм
Режисер М. Найт Ш'ямалан
Продюсер М. Найт Ш'ямалан
Френк Маршалл
Кетлін Кеннеді
Сценарист М. Найт Ш'ямалан
На основі Аватар: Останній захисник
У головних
ролях
Ной Рінгер
Нікола Пельтц
Дев Патель
Джексон Ретбоун
Оператор Ендрю Лесні[1][2]
Композитор Джеймс Ньютон Говард
Кінокомпанія Paramount Pictures, Nickelodeon Movies, The Kennedy/Marshall Companyd і Blinding Edge Picturesd
Дистриб'ютор Paramount Pictures
Nickelodeon Movies
Тривалість 103 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 2010
Кошторис 150 млн дол.[3]
Касові збори 319 700 000 $[4]
IMDb ID 0938283
thelastairbendermovie.com
CMNS: Останній володар стихій у Вікісховищі

Останній володар стихій (англ. The Last Airbender) — американський пригодницький фільм-фентезі 2010 року, режисером якого є М. Найт Ш'ямалан. Базується на телевізійному анімаційному серіалі «Аватар: Останній захисник». У головних ролях знялися Ной Рінгер, Нікола Пельтц, Дев Патель, Джексон Ретбоун.

В США кінофільм було презентовано 1 липня 2010 року.[5] В Україні прем'єра фільму відбулася 8 липня 2010 року.[6]

Сюжет[ред. | ред. код]

Події стрічки розгортаються в фентезійному світі, схожому на середньовічний Далекий Схід. У далекому минулому чотири народи: Повітряні кочівники, плем'я Води, царство Землі і народ Вогню, мирно співіснували один з одним. Серед кожного народу, деякі люди мали хист до контролю стихії свого народу. Гармонію між народами підтримував Аватар, який керував усіма чотирма елементами.

Але одного разу народ Вогню розв'язав війну, в той же час зникло чергове втілення Аватара. Через сотню років, коли народ Вогню був вже близький до перемоги над іншими народами світу, маг води Катара разом зі своїм братом, Соккою, знаходять на південному полюсі Аватара — мага повітря на ім'я Аанг.

Опинившись єдиним, хто здатний припинити війну, Аанг вирушає в подорож до Північного полюсу, щоб вчитися там магії води. Разом з ним вирушають Катара і Сокка. Вони звільняють численні села царства Землі, які були захоплені народом Вогню.

Під час подорожі, Аанг вирішує відвідати Північний Повітряний храм. Там його зраджує селянин, внаслідок цього Аанга було схоплено вояками народу Вогню на чолі з адміралом Чжао. Однак розбійник у масці, під назвою «Блакитний Дух» допомагає Аангу врятуватися. Джао розуміє, що Зуко (син володаря народу Вогню), був цим Блакитним Духом. Джао намагається вбити Зуко, підірвавши його корабель, але Зуко виживає і таємно пробирається на борт корабля адмірала.

Після прибуття Аанга та його супутників до Північного полюсу, в столицю північного племені Води, Водяний Майстер Пакку погоджується навчати Аанга та Катару. Внаслідок цього Аанг удосконалює навички магії води, отримані ним від Катари під час подорожі. У той же час флот народу Вогню під командуванням адмірала Джао атакує місто племені Води на Північному полюсі. Джао, намагаючись домогтися перемоги, вбиває духа Місяця, що призводить до втрати магами води їх енергії. Але дух Місяця, ціною свого життя, рятує принцеса північного племені Води Юї.

Зрештою Аанг примушує магів Вогню відступити від Північного полюса і визнає себе Аватаром, тим самим покладаючи на себе відповідальність за весь світ.

Володар Вогню дізнається про поразку свого війська і доручає своїй дочці Азулі не дати Аватару опанувати магію народів Землі та Вогню.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Ной Рінгер[7] Аанг Аанг
Джексон Ретбоун[7] Сокка Сокка
Нікола Пельц[7] Катара Катара
Дев Пател[8] Зуко принц Зуко
Аасіф Мандві[9] Джао командувач Джао
Шон Тоуб[9] Айро дядько Айро
Кліфф Кертіс[9] Озай повелитель вогню Озай
Сейшелл Гебріел[7] Юї принцеса Юї
М. Найт Ш'ямалан повелитель вогню (в титрах не вказаний)
Саммер Бішіл Азула принцеса Азула
Френсіс Гвінан Пакку майстер Пакку
Рендалл Дук Кім старець у храмі старець у храмі
Джон Ноубл дух дракона (голос) дух дракона (голос)

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]