Оулі-Гіллз

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Оулі-Гіллз

Кам'яні споруди Оулі-Гіллз, англ. Oley Hills stone work site знаходяться в окрузі Беркс, штат Пенсільванія, і являють собою комплекс споруд незрозумілого призначення, викладених методом сухої кладки — стін і пагорбів-каїрнів, а також валунів незвичайної форми.[1]

Опис[ред. | ред. код]

Деякі каїрни за формою нагадують фігури тварин і людей, але чи входило їх зображення в наміри будівельників чи такі асоціації — лише плід уяви сучасних інтерпретаторів, судити з упевненістю не можна. Серед особливих можна відзначити, наприклад, великий розколотий валун, в який клином впроваджено інший валун.

Дата спорудження пам'ятника також невідома. Комплекс досить великий: одна лише центральна група споруд займає площу в 46 акрів. Норман Мюллер з Музею мистецтв Принстонського університету в своїй статті представив аргументи на користь того, що дані споруди не були результатом розчищення полів місцевими фермерами, а були споруджені індіанцями.[2][3]

Мабуть, подібні споруди не були унікальними для місцевої доколумбової культури. Кам'яні споруди Блафф-Пойнт у штаті Нью-Йорк, майже втрачені до цього часу, могли виконувати функцію, подібну функції споруд у Оулі-Гілз.

Галерея зображень[ред. | ред. код]

Див. англійську версію даної статті.

Інші американські мегаліти[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. «Accenting the Landscape: Interpreting the Oley Hills Site» by Norman Muller (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 15 травня 2011. Процитовано 13 квітня 2011.
  2. Examination of a portion of the Oley Hills site. Архів оригіналу за 27 вересня 2007. Процитовано 13 квітня 2011.
  3. Comparative study of sites at Oley Hills, PA and Montville, CT. Архів оригіналу за 13 жовтня 2007. Процитовано 13 квітня 2011.

Посилання[ред. | ред. код]