Сезон збірної України з футболу 1992

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Матчі[ред. | ред. код]

Україна 1:3 Угорщина[ред. | ред. код]

1. Товариський матч
29 квітня 1992
17:00 UTC+3
Україна Україна 1:3 Угорщина
Гецко Гол 90+2'
Протокол
Україна Ужгород, «Авангард»
Глядачів: 13 000
Арбітр: Білорусь Вадим Жук
Асистент арбітра: Україна Валерій Авдиш
Асистент арбітра: Україна Володимир П'яних
УКРАЇНА
ВР 1 Ігор Кутєпов Україна Динамо (Київ)
ЗХ 2 Олег Лужний Україна Динамо (Київ)
ЗХ 3 Юрій Никифоров Україна Чорноморець (Одеса)
ЗХ 4 Сергій Беженар Україна Дніпро (Дніпропетровськ)
ЗХ 5 Сергій Третяк Україна Чорноморець (Одеса)
ПЗ 6 Сергій Ковалець ЖК 71' Україна Динамо (Київ)
ПЗ 7 Ілля Цимбалар Україна Чорноморець (Одеса)
ПЗ 8 Юрій Шелепницький () Україна Чорноморець (Одеса)
ПЗ 9 Сергій Погодін Замінений на 56-ій хвилині 56' Україна Шахтар (Донецьк)
НП 10 Олег Саленко Замінений на 59-ій хвилині 59' Україна Динамо (Київ)
НП 11 Сергій Щербаков Замінений на 69-ій хвилині 69' Україна Шахтар (Донецьк)
Заміни:
ПЗ 13 Юрій Сак Вийшов на заміну на 56-ій хвилині 56' Україна Чорноморець (Одеса)
НП 14 Сергій Гусєв Вийшов на заміну на 69-ій хвилині 69' Україна Чорноморець (Одеса)
НП 18 Іван Гецко Вийшов на заміну на 59-ій хвилині 59' Україна Чорноморець (Одеса)
Запасні:
ВР Віктор Гришко Україна Чорноморець (Одеса)
Андрій Анненков Україна Динамо (Київ)
ЗХ Євген Драгунов Україна Шахтар (Донецьк)
ЗХ Юрій Дудник Україна Металург (Запоріжжя)
ЗХ Юрій Мороз Україна Динамо (Київ)
ПЗ Сергій Заєць Україна Динамо (Київ)
Тренер:
Україна Віктор Прокопенко
УГОРЩИНА
ВР 1 Іштван Брокгаузер Замінений на 89-ій хвилині 89' Кішпешт-Гонвед (Будапешт)
ПЗ 2 Тамаш Монош ЖК 16' Бельгія Льєжуа (Льєж)
ПЗ 3 Андраш Телек Ференцварош (Будапешт)
ЗХ 4 Тібор Шимон Ференцварош (Будапешт)
ПЗ 5 Еміль Лерінц Замінений на 86-ій хвилині 86' Бельгія Моленбек (Моленбек-Сен-Жан)
ЗХ 6 Жольт Лімпергер Замінений на 60-ій хвилині 60' Іспанія Реал Бургос (Бургос)
НП 7 Йожеф Кіпріх () Нідерланди Феєнорд (Роттердам)
ЗХ 8 Габор Мартон Замінений на 83-ій хвилині 83' Кішпешт-Гонвед (Будапешт)
НП 9 Іштван Шаллої ЖК 17' Замінений на 74-ій хвилині 74' Відеотон-Вальтам (Секешфегервар)
ПЗ 10 Петер Ліпчеї Ференцварош (Будапешт)
ЗХ 11 Іштван Вінце Кішпешт-Гонвед (Будапешт)
Заміни:
ВР 12 Тамаш Балог Вийшов на заміну на 89-ій хвилині 89' Ференцварош (Будапешт)
ЗХ 14 Тібор Балог Вийшов на заміну на 60-ій хвилині 60' МТК (Будапешт)
ЗХ 15 Бела Іллеш Вийшов на заміну на 83-ій хвилині 83' Галадаш (Сомбатгей)
ПЗ 16 Ервін Ковач Вийшов на заміну на 86-ій хвилині 86' Кішпешт-Гонвед (Будапешт)
НП 17 Іштван Пішонт Вийшов на заміну на 74-ій хвилині 74' Кішпешт-Гонвед (Будапешт)
Тренер:
Румунія Емерік Єней

У своєму дебютному матчі національна збірна України 29 квітня 1992 року зустрілася в Ужгороді з сусідами з Угорщини. Спочатку планувалося, що цей поєдинок відбудеться тижнем раніше на столичному Республіканському стадіоні. Але, беручи до уваги фінансові труднощі, які переживала нещодавно створена федерація, було прийнято цілком логічне рішення зіграти із суперниками якомога ближче до кордону. Фінанси, а точніше — їх відсутність, завадили запросити під знамена збірної найвідоміших легіонерів, зокрема — Чанова, Кузнецова, Михайличенка, Литовченка, Протасова, Заварова, Бєланова, Лютого, оскільки їм необхідно було валютою оплатити проїзд додому і назад.

Перед тим в кінці лютого ФІФА не чекаючи свого конгресу надала статус тимчасових членів національним федераціям України, Грузії, Словенії і Хорватії. Зроблено це було для того, щоб асоціації цих чотирьох країн могли завчасно будувати свої відносини з футбольними організаціями інших країн, а їх футболісти — брати участь в товариських матчах на рівні збірних. Згодом на адресу Федерації футболу України прийшли відповідні офіційні документи не тільки з ФІФА, але й з УЄФА, які підписали генеральні секретарі цих організацій — Йозеф Блаттер і Гергард Айгнер.

Головним тренером збірної спочатку планувалося призначити Валерія Лобановського, який в той час очолював збірну ОАЕ. Лобановський дав попередню згоду, але очолити збірну України він міг лише по завершенні чинного контракту, до чого залишалося ще близько місяця. Таким чином, першого наставника національної команди довелося обирати з-поміж членів тренерської ради, до якої увійшли: Анатолій Пузач («Динамо»), Євген Кучеревський («Дніпро»), Євген Лемешко («Торпедо»), Юхим Школьников («Буковина») і Віктор Прокопенко («Чорноморець»). Трохи пізніше до них приєднався і донеччанин Валерій Яремченко («Шахтар»). Але в кінці коло претендентів звузилося до прізвищ трьох фахівців: Пузача, Яремченка і Прокопенка, останній з яких і став головним.

Для участі в ужгородському матчі було запрошено 20 футболістів із п'яти клубів. «Чорноморець» делегував 8 кандидатів у збірну, на одного менше — київське «Динамо». Трьох кандидатів надав «Шахтар», по одному — «Дніпро» і запорізький «Металург». Такими виявилися реалії в противагу бажанню побачити в складі збірної широку географію виконавців як внутрішнього, так і світового масштабу. Останні, до слова, представляли вісім західних клубів, серед яких були і такі відомі, як шотландський «Рейнджерс», грецький «Олімпіакос», португальська «Бенфіка».

Отже, на дебютний матч збірної України з угорцями були викликані: воротарі — Кутєпов («Динамо»), Гришко («Чорноморець»), захисники — Лужний, Мороз («Динамо»), Никифоров, Третяк («Чорноморець»), Драгунов («Шахтар»), Беженар («Дніпро»), півзахисники — Анненков, Ковалець, Заєць («Динамо»), Шелепницький, Сак, Цимбалар («Чорноморець»), Погодін («Шахтар»), Дудник («Металург»), нападаючі — Саленко («Динамо»), Гецко, Гусєв («Чорноморець»), Щербаков («Шахтар»).

Підготовка до поєдинку практично не проводилася. Динамівці після виснажливого і невдало проведеного групового турніру Кубку чемпіонів впродовж тижня зіграли три матчі внутрішнього чемпіонату, а наступного дня після останнього з них відбули в розпорядження Віктора Прокопенка. Гравці «Чорноморця» відпочивали на день більше, провівши перед тим принципову зустріч із «Шахтарем». А вже 27 квітня, в понеділок, всі «першовідкривачі» зібралися в Києві, щоб наступного дня літаком вирушити до Ужгорода. Тим часом суперник, хоч і не пробився до фінальної частини європейської першості 1992 року, все ж таки тримав в голові відбірковий цикл наступного чемпіонату світу, двері на який для українців через, наразі, тимчасовий статус були зачинені, а тому готувалися до зустрічі в Ужгороді набагато ретельніше.

Можна впевнено сказати, що ця ретельність, а ще більше — зіграність угорської команди, зіграла чи не головну роль в досягненні результату в ужгородському матчі. Як не старалися господарі, як не пробувала завести гравців збірної України емоційна закарпатська публіка, та наші футболісти так і не змогли проявити ані своїх бійцівських, ані своїх найкращих ігрових якостей. До речі, варто згадати, що в Москві в той же день збірна СНД, яка була тимчасово визнана міжнародними інстанціями — правонаступницею збірної СРСР і яка готувалася до Євро-92 в Швеції, проводила контрольний матч з англійцями. Знайшлися в її складі місце і для українців — Михайличенка, Юрана, Онопка, Канчельскіса і Лютого, троє з яких потім і взагалі перейшли в російський табір.

Щодо самого матчу, потрібно віддати належне і нашим гравцям, які в першому таймі діяли старанно, не тільки майже ні в чому не поступаючись супернику, але в багатьох компонентах гри взагалі переграючи його. Ще до перерви підопічні Віктора Прокопенка могли і відкрити рахунок. Це Шелепницький на 15-й хвилині завдав підступного удару по воротах Брокгаузера, однак гостей від неприємностей врятувала штанга. А потім білоруський арбітр Вадим Жук не призначив доволі очевидний пенальті за грубість проти Щербакова в межах штрафного майданчика угорців. Після перерви запал господарів суттєво впав. Ось тоді і проявилася перевага сусідів в досвіді і зіграності. Використавши помилки українських захисників, Шалої і Кіпріх, який роком раніше двічі засмутив збірну СРСР, спокійно перехилили чашу ваг на свою користь. Коли ж Жук призначив 11-метровий у ворота Кутєпова, а все той же Кіпріх його реалізував, здалося, що перший млинець вийде вже надто глевким для українців. На щастя, під кінець зустрічі Іван Гецко чудовим ударом зі штрафного розпечатав ворота угорців, ставши автором першого голу в історії національної збірної України.

Післяматчеві коментарі:
Віктор Прокопенко (головний тренер збірної України):

 — На жаль, часу на підготовку до матчу не було. Тож зробили акцент на гравців колишньої вищої ліги СРСР. Щоб успішно виступати на міжнародній арені, потрібно серйозно готуватись до зустрічей з різними суперниками. Зокрема, запросити всіх найсильніших українських футболістів, які грають у зарубіжних клубах.

Емерік Єней (головний тренер збірної Угорщини):

 — Ми тепер готуємось до першого відбіркового матчу чемпіонату світу, і українська команда — серйозний супротивник. Хлопців налаштував на перемогу. Адже для мене кожний матч — важливий.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Вперше збірна України проводила матч вдома і програла.
  • В складі збірної дебютувало 14 футболістів.
  • Вперше знамена збірної захищали представники — київського «Динамо», дніпропетровського «Дніпра», одеського «Чорноморця» і донецького «Шахтаря».
  • В матчі взяли участь гравці 4-ох вітчизняних клубів.
  • Першим капітаном збірної України став — Юрій Шелепницький.
  • Першим гравцем, що вийшов на заміну за збірну України став — Юрій Сак.
  • Першим гравцем, що був заміненим за збірну України став — Сергій Погодін.
  • Першим гравцем, що отримав жовту картку за збірну України став — Сергій Ковалець.
  • Першим гравцем, що забив гол за збірну України став — Іван Гецко.
  • Першим голкіпером, що пропустив гол за збірну України став — Ігор Кутєпов.


США 0:0 Україна[ред. | ред. код]

2. Товариський матч
27 червня 1992
17:00 UTC−4
США США 0:0 Україна Україна
Протокол
США Піскатевей, «Ратгерс Юніверсіті»
Глядачів: 11 816
Арбітр: Ірландія Майкл Колфілд
США
ВР 1 Тоні Меола () США Форт-Лодердейл Страйкерс (Форт-Лодердейл)
ПЗ 2 Януш Міхаллік США Греміо Лузітано (Ладлоу)
ЗХ 3 Джон Дойл США Сан-Франциско Бей Блекгокс (Сан-Хосе)
ПЗ 4 Брюс Мюррей Замінений на 80-ій хвилині 80' США Меріленд Бейс (Колумбія)
ПЗ 8 Домінік Кінніер США Сан-Франциско Бей Блекгокс (Сан-Хосе)
НП 10 Пітер Вермес Замінений на 46-ій хвилині 46' Іспанія Фігерес
НП 11 Ерік Віналда Замінений на 59-ій хвилині 59' США Сан-Франциско Бей Блекгокс (Сан-Хосе)
ПЗ 14 Браян Куїнн США Сан-Дієго Соккерс (Сан-Дієго)
ЗХ 15 Десмонд Армстронг США Меріленд Бейс (Колумбія)
ЗХ 17 Марсело Бальбоа США Колорадо Фоксес (Енглвуд)
ЗХ 21 Фернандо Клавіхо США Сент-Луїс Сторм (Сент-Луїс)
Заміни:
ПЗ 9 Марк Чанг Вийшов на заміну на 46-ій хвилині 46' США Саут Флорида Буллз (Тампа)
НП 13 Майк Мастерс Вийшов на заміну на 59-ій хвилині 59' США Сан-Франциско Бей Блекгокс (Сан-Хосе)
ПЗ 16 Майк Сорбер Вийшов на заміну на 80-ій хвилині 80' США Сент-Луїс Біллікенс (Сент-Луїс)
Тренер:
Югославія Бора Милутинович
УКРАЇНА
ВР 12 Олександр Помазун Україна Металіст (Харків)
ЗХ 3 Сергій Третяк () Україна Чорноморець (Одеса)
ЗХ 4 Олександр Бондаренко Україна Торпедо (Запоріжжя)
ЗХ 5 Юрій Никифоров Україна Чорноморець (Одеса)
ЗХ 6 Юрій Мороз Замінений на 81-ій хвилині 81' Україна Динамо (Київ)
ПЗ 7 Ілля Цимбалар Україна Чорноморець (Одеса)
ПЗ 8 Сергій Ковалець Замінений на 76-ій хвилині 76' Україна Динамо (Київ)
НП 9 Юрій Гудименко Замінений на 46-ій хвилині 46' Україна Таврія (Сімферополь)
НП 10 Іван Гецко Україна Чорноморець (Одеса)
НП 11 Сергій Щербаков Україна Шахтар (Донецьк)
ЗХ 15 Ігор Покидько Україна Нива (Тернопіль)
Заміни:
ЗХ 2 Євген Драгунов Вийшов на заміну на 46-ій хвилині 46' Україна Шахтар (Донецьк)
ЗХ 13 Ярослав Ватаманюк Вийшов на заміну на 81-ій хвилині 81' Україна Прикарпаття (Івано-Франківськ)
НП 14 Сергій Ребров Вийшов на заміну на 76-ій хвилині 76' Україна Шахтар (Донецьк)
Запасні:
ВР 1 Юрій Сивуха Україна Металург (Запоріжжя)
Тренер:
Україна Віктор Прокопенко

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Вперше збірна України проводила матч в гостях і зіграла в нічию.
  • В складі збірної дебютувало 8 футболістів.
  • Вперше знамена збірної захищали представники — харківського «Металіста», тернопільської «Ниви», іванофранківського «Прикарпаття», сімферопольскої «Таврії» і запорізького «Торпедо».
  • В матчі взяли участь гравці 8-ох вітчизняних клубів.


Угорщина 2:1 Україна[ред. | ред. код]

3. Товариський матч
26 серпня 1992
16:30 UTC+2
+35°C
Угорщина 2:1 Україна Україна
Фішер Не забив (воротар) 12'
Ковач Гол 81'
Надь Гол 90+2'
Протокол
Ньїредьгаза, «Ньїредьгаза Вароші»
Глядачів: 15 000
Арбітр: Румунія Октавіан Штренг
Асистент арбітра: Румунія Юліан Спетару
Асистент арбітра: Румунія Флорін Марку
УГОРЩИНА
ВР 1 Жольт Петрі Замінений на 21-ій хвилині 21' Бельгія Гент
ЗХ 2 Тібор Надь Вац-Самсунг (Вац)
ЗХ 3 Ласло Дістль () Бельгія Брюгге
ПЗ 4 Андраш Чег ЖК 72' БВСК-Новеп (Будапешт)
ЗХ 5 Еміль Лерінц Замінений на 46-ій хвилині 46'* Бельгія Моленбек (Моленбек-Сен-Жан)
ЗХ 6 Жольт Лімпергер Замінений на 68-ій хвилині 68'* Іспанія Реал Бургос (Бургос)
ПЗ 7 Дьйордь Богнар Замінений на 68-ій хвилині 68'** БВСК-Новеп (Будапешт)
ПЗ 8 Іштван Пішонт Кішпешт-Гонвед (Будапешт)
НП 9 Паль Фішер Замінений на 46-ій хвилині 46'** Кішпешт-Гонвед (Будапешт)
ПЗ 10 Петер Ліпчеї Ференцварош (Будапешт)
НП 11 Кальман Ковач Франція Валансьєнн-Анзен (Валансьєнн)
Заміни:
ВР 12 Тамаш Балог Вийшов на заміну на 21-ій хвилині 21' Ференцварош (Будапешт)
ПЗ Дьйордь Вебер Вийшов на заміну на 46-ій хвилині 46'** Уйпешт (Будапешт)
ПЗ Габор Мартон Вийшов на заміну на 68-ій хвилині 68'* Кішпешт-Гонвед (Будапешт)
НП Аттіла Каман Вийшов на заміну на 46-ій хвилині 46'* Шіофок Баньяс (Шіофок)
НП Іштван Шаллої ЖК 75' Вийшов на заміну на 68-ій хвилині 68'** Відеотон-Вальтам (Секешфегервар)
Запасні:
ЗХ Тібор Шимон Ференцварош (Будапешт)
ЗХ Зольтан Слезак Уйпешт (Будапешт)
ПЗ Андраш Телек Ференцварош (Будапешт)
Тренер:
Румунія Емерік Єней
УКРАЇНА
ВР 1 Олександр Помазун Україна Металіст (Харків)
ЗХ 2 Андрій Юдін ЖК 89' Україна Дніпро (Дніпропетровськ)
ЗХ 3 Євген Драгунов () Україна Шахтар (Донецьк)
ЗХ 4 Сергій Шматоваленко Замінений на 88-ій хвилині 88' Україна Динамо (Київ)
ЗХ 5 Ахрік Цвейба Україна Динамо (Київ)
ПЗ 6 Юрій Дудник Замінений на 60-ій хвилині 60'* Україна Металург (Запоріжжя)
ЗХ 7 Андрій Анненков Україна Динамо (Київ)
ПЗ 8 Ілля Цимбалар Замінений на 64-ій хвилині 64' Україна Чорноморець (Одеса)
НП 9 Юрій Гудименко ЖК 39' Замінений на 60-ій хвилині 60'** Україна Таврія (Сімферополь)
НП 10 Віктор Леоненко RK 57' Україна Динамо (Київ)
НП 11 Олександр Призетко Замінений на 67-ій хвилині 67' Україна Металіст (Харків)
Заміни:
ПЗ 12 Юрій Сак Вийшов на заміну на 88-ій хвилині 88' Україна Чорноморець (Одеса)
ЗХ 13 Юрій Никифоров Вийшов на заміну на 60-ій хвилині 60'* Україна Чорноморець (Одеса)
ПЗ 14 Сергій Кандауров Вийшов на заміну на 64-ій хвилині 64' Україна Металіст (Харків)
ЗХ 15 Олександр Бондаренко Вийшов на заміну на 60-ій хвилині 60'** Україна Торпедо (Запоріжжя)
НП 16 Сергій Гусєв Вийшов на заміну на 67-ій хвилині 67' Україна Чорноморець (Одеса)
Запасні:
ВР Олег Суслов Україна Чорноморець (Одеса)
ЗХ Олег Касторний Україна Металіст (Харків)
Тренер:
Україна Віктор Прокопенко


Білорусь 1:1 Україна[ред. | ред. код]

4. Товариський матч
28 жовтня 1992
17:30 UTC+2
0°C
Білорусь Білорусь 1:1 Україна Україна
Протокол
Білорусь Мінськ, «Динамо»
Глядачів: 15 000
Арбітр: Росія Олексій Спірін
Асистент арбітра: Росія Сергій Французов
Асистент арбітра: Росія Валентин Іванов
БІЛОРУСЬ
ВР 1 Валерій Шанталосов Росія Локомотив-Еретіспорт (Нижній Новгород)
ПЗ 2 Радослав Орловський Білорусь Динамо (Мінськ)
ЗХ 3 Геннадій Лесун ЖК 83' Білорусь Динамо (Мінськ)
ПЗ 4 Едуард Деменковець Замінений на 46-ій хвилині 46'* Білорусь КІМ (Вітебськ)
ЗХ 5 Андрій Зигмантович () Білорусь Динамо (Мінськ)
ЗХ 6 Олександр Тайков Білорусь Динамо (Мінськ)
ПЗ 7 Юрій Антонович ЖК 27' Замінений на 46-ій хвилині 46'** Білорусь Динамо (Мінськ)
ПЗ 8 Сергій Алейников Італія Лечче
НП 9 Сергій Герасимець Замінений на 76-ій хвилині 76' Білорусь Динамо (Мінськ)
ПЗ 10 Олександр Метлицький Австрія Рапід (Відень)
НП 11 Валерій Величко Білорусь Динамо (Мінськ)
Заміни:
ПЗ 12 Сергій Гоцманов Вийшов на заміну на 46-ій хвилині 46'** Білорусь Динамо (Мінськ)
ПЗ 13 Валентин Белькевич Вийшов на заміну на 46-ій хвилині 46'* Білорусь Динамо (Мінськ)
НП 14 Віктор Кукар Вийшов на заміну на 76-ій хвилині 76' Білорусь Трактор (Бобруйськ)
Запасні:
ВР 16 Геннадій Тумилович Білорусь Білорусь (Мінськ)
НП 15 Сергій Вехтєв Білорусь КІМ (Вітебськ)
ЗХ 17 Віктор Сичик Білорусь Динамо (Берестя)
ПЗ 21 Юрій Шуканов Білорусь Динамо (Мінськ)
ЗХ 22 Сергій Гуренко Білорусь Хімік (Гродно)
Тренери:
Білорусь Михайло Вергєєнко і Росія Веніамін Арзамасцев
УКРАЇНА
ВР 1 Олександр Помазун Україна Металіст (Харків)
ЗХ 2 Сергій Беженар ЖК 74' Україна Дніпро (Дніпропетровськ)
ЗХ 3 Сергій Дірявка Замінений на 29-ій хвилині 29' Україна Дніпро (Дніпропетровськ)
ЗХ 4 Олег Кузнецов Замінений на 87-ій хвилині 87' Шотландія Рейнджерс (Глазго)
ПЗ 5 Юрій Дудник Замінений на 76-ій хвилині 76' Україна Металург (Запоріжжя)
ПЗ 6 Андрій Полунін Україна Дніпро (Дніпропетровськ)
ПЗ 7 Олексій Михайличенко () Замінений на 68-ій хвилині 68' Шотландія Рейнджерс (Глазго)
ПЗ 8 Сергій Кандауров Україна Металіст (Харків)
ПЗ 9 Євген Похлєбаєв Україна Дніпро (Дніпропетровськ)
НП 10 Валентин Москвін Україна Дніпро (Дніпропетровськ)
НП 11 Олександр Призетко Замінений на 46-ій хвилині 46' Україна Металіст (Харків)
Заміни:
ПЗ 13 Ігор Жабченко Вийшов на заміну на 76-ій хвилині 76' Україна Кремінь (Кременчук)
ПЗ 14 Дмитро Топчієв Вийшов на заміну на 87-ій хвилині 87' Україна Карпати (Львів)
ПЗ 15 Юрій Сак ЖК 49' Вийшов на заміну на 29-ій хвилині 29' Україна Чорноморець (Одеса)
НП 16 Сергій Гусєв Вийшов на заміну на 46-ій хвилині 46' Україна Чорноморець (Одеса)
ПЗ 17 Юрій Максимов Вийшов на заміну на 68-ій хвилині 68' Україна Дніпро (Дніпропетровськ)
Запасні:
ВР 12 Олег Суслов Україна Чорноморець (Одеса)
ЗХ 18 Андрій Юдін Україна Дніпро (Дніпропетровськ)
Тренери:
Україна Микола Павлов і Росія Леонід Ткаченко


Склад команди[ред. | ред. код]

Статистику подано станом на 29 жовтня 1992 року
Гравець Клуб (у 1992) Дата народження Вік Ігор Голів
  Воротарі
1 Кутєпов Ігор Україна Динамо (Київ) 17 грудня 1965 26 1 3п
1 Помазун Олександр Україна Металіст (Харків) 11 жовтня 1971 21 3 3п
  Захисники
7 Анненков Андрій Україна Динамо (Київ) 21 січня 1969 23 1 0
2 Беженар Сергій Україна Дніпро (Дніпропетровськ) 9 серпня 1970 22 2 0
15 Бондаренко Олександр Україна Торпедо (Запоріжжя) 29 червня 1966 26 2 0
13 Ватаманюк Ярослав Україна Прикарпаття (Івано-Франківськ) 25 травня 1963 29 1 0
3 Дірявка Сергій Україна Дніпро (Дніпропетровськ) 18 квітня 1971 21 1 0
3 Драгунов Євген () Україна Шахтар (Донецьк) 13 лютого 1964 28 2 0
4 Кузнецов Олег Шотландія Рейнджерс (Глазго) 22 березня 1963 29 1 0
2 Лужний Олег Україна Динамо (Київ) 5 серпня 1968 24 1 0
6 Мороз Юрій Україна Динамо (Київ) 8 серпня 1970 22 1 0
13 Никифоров Юрій Україна Чорноморець (Одеса) 16 вересня 1970 22 3 0
15 Покидько Ігор Україна Нива (Тернопіль) 15 лютого 1965 27 1 0
3 Третяк Сергій () Україна Чорноморець (Одеса) 7 вересня 1963 29 2 0
5 Цвейба Ахрік Україна Динамо (Київ) 10 вересня 1966 26 1 0
8 Шелепницький Юрій () Україна Чорноморець (Одеса) 18 січня 1965 27 1 0
4 Шматоваленко Сергій Україна Динамо (Київ) 29 січня 1967 25 1 0
2 Юдін Андрій Україна Дніпро (Дніпропетровськ) 28 червня 1967 25 1 0
  Півзахисники
5 Дудник Юрій Україна Металург (Запоріжжя) 26 вересня 1968 24 2 0
13 Жабченко Ігор Україна Кремінь (Кременчук) 1 липня 1968 24 1 0
8 Кандауров Сергій Україна Металіст (Харків) 2 грудня 1972 19 2 0
8 Ковалець Сергій Україна Динамо (Київ) 5 вересня 1968 24 2 0
17 Максимов Юрій Україна Дніпро (Дніпропетровськ) 8 грудня 1968 23 1 1
7 Михайличенко Олексій () Шотландія Рейнджерс (Глазго) 30 березня 1963 29 1 0
9 Погодін Сергій Україна Шахтар (Донецьк) 29 квітня 1968 24 1 0
6 Полунін Андрій Україна Дніпро (Дніпропетровськ) 5 березня 1971 21 1 0
9 Похлєбаєв Євген Україна Дніпро (Дніпропетровськ) 25 листопада 1971 20 1 0
15 Сак Юрій Україна Чорноморець (Одеса) 3 січня 1967 25 3 0
14 Топчієв Дмитро Україна Карпати (Львів) 25 вересня 1966 26 1 0
8 Цимбалар Ілля Україна Чорноморець (Одеса) 17 червня 1969 23 3 0
  Нападники
10 Гецко Іван Україна Чорноморець (Одеса) 6 квітня 1968 24 2 1
9 Гудименко Юрій Україна Таврія (Сімферополь) 10 березня 1966 26 2 1
16 Гусєв Сергій Україна Чорноморець (Одеса) 1 липня 1967 25 3 0
10 Леоненко Віктор Україна Динамо (Київ) 5 жовтня 1969 23 1 0
10 Москвін Валентин Україна Дніпро (Дніпропетровськ) 8 січня 1968 24 1 0
11 Призетко Олександр Україна Металіст (Харків) 31 січня 1971 21 2 0
14 Ребров Сергій Україна Шахтар (Донецьк) 3 червня 1974 18 1 0
10 Саленко Олег Україна Динамо (Київ) 25 жовтня 1969 23 1 0
11 Щербаков Сергій Україна Шахтар (Донецьк) 15 серпня 1971 21 2 0

Тренери[ред. | ред. код]

Тренер І В Н П МЗ МП О
Україна Прокопенко Віктор 3 0 1 2 2 5 1
Україна Павлов Микола
Росія Ткаченко Леонід
1 0 1 0 1 1 1

Баланс матчів[ред. | ред. код]

За полями
Поле І В Н П МЗ МП О
Власне 1 0 0 1 1 3 0
Чуже 3 0 2 1 2 3 2
За турнірами
Турнір І В Н П МЗ МП О
Товариські матчі 4 0 2 2 3 6 2
Всього 4 0 2 2 3 6 2

Клубне представництво[ред. | ред. код]

Клуб Ф І Г
Україна Чорноморець (Одеса) 7 17 1
Україна Динамо (Київ) 9 10 0
Україна Дніпро (Дніпропетровськ) 7 8 1
Україна Металіст (Харків) 3 7 0
Україна Шахтар (Донецьк) 4 6 0
Україна Таврія (Сімферополь) 1 2 1
Шотландія Рейнджерс (Глазго) 2 2 0
Україна Металург (Запоріжжя) 1 2 0
Україна Торпедо (Запоріжжя) 1 2 0
Україна Карпати (Львів) 1 1 0
Україна Кремінь (Кременчук) 1 1 0
Україна Нива (Тернопіль) 1 1 0
Україна Прикарпаття (Івано-Франківськ) 1 1 0

Представництво за чемпіонатом[ред. | ред. код]

Ліга К Ф І Г
Україна Вища ліга 12 37 58 3
Шотландія Прем'єр-дивізіон 1 2 2 0

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]