Пес на ім'я Мані, або Абетка грошей

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей
Ein Hund namens Money
обкладинка українського видання книги
Жанр дитяча повість
Форма роман
Автор Бодо Шефер
Мова німецька
Написано 2000
Опубліковано вересень 1999
Видавництво Видавництво Старого Лева
Переклад 2008

«Пес на ім'я Мані, або Абетка грошей» (нім. Ein Hund namens Money) — повість для дітей молодшого та середнього шкільного віку німецького фінансового консультанта Бодо Шефера, опублікована в 2000 році. Книга перекладена різними мовами.

Ідея книги[ред. | ред. код]

Бодо Шефер, фінансовий консультант, автор книг з персональної та фінансової ефективності у 2000 році видав книгу, основним споживачем якої є дитяча та підліткова аудиторія. Зрозумілою дітям мовою у формі дитячої казки автор ділиться з дітьми основними прийомами поводження з грошима, розказує про створення власного дитячого стабільного бізнесу та вводить у світ фондового ринку. В 2008 році завдяки «Видавництву Старого Лева» книга була перекладена українською мовою. Автор перекладу - Наталія Романівна Іваничук.

Сюжет[ред. | ред. код]

В книзі йде мова про дівчинку Кіру, сім’я якої потрапила у фінансову скруту і не може дати раду своїм кредитам та видаткам. Та й з кишеньковими грішми Кіра не знає як чинити: витрачаючи одразу всі на забаганку, згодом починає жалітися.

Одного ранку біля будинку дівчинки знаходиться поранений білий лабрадор. Сім’я прихистила та виходила пса. А ще, виявляється, він відгукується на ім’я Мані (англ. Money — гроші). За кілька днів Кіра самотужки, ризикуючи життям, врятувала собаку з водяної пастки. Намагаючись віддячити, пес розказує, що колись жив у фінансового консультанта, а отже — може розказати Кірі як чинити з грошима, аби втілити її мрію — поїхати на навчання до Каліфорнії та купити ноутбук.

Анотація:

Кіра знаходить пораненого пса. Виявляється, пес уміє розмовляти! Він відгукується на кличку Мані і знає все про гроші. Дуже скоро Кіра, прислухаючись до порад Мані і сама стає справжнім фінансовим експертом і допомагає іншим правильно розпоряджатися грошима. Книжка фінансового консультанта, письменника і бізнесмена Бодо Шефера вчить дітей правильному ставленню до грошей. Але вона стане у пригоді і дорослим, котрі захочуть прислухатися до порад і зробити своє життя вільним від фінансових клопотів.[1]

Дійові особи[ред. | ред. код]

Мані — пес, який уміє говорити та вчить Кіру поводитись з грошима. Раніше належав пану Гольдштейну.

Кіра Клаусмюллер — 12-річна дівчинка, що порятувала пса, та назвала його Мані.

Марсель — двоюрідний брат, кузен Кіри.

Моніка — найкраща подруга Кіри.

Батьки Кіри — завжди сперечаються одне з одним через брак коштів.

пан та пані Ганемкампф — подружжя, яке спочатку здавалось Кірі дуже суворим, але заприятелювавши, довірили Кірі вигулювати свого пса Наполеона, а також виховувати його, навчаючи новим командам.

пан Гольдштейн —заможний фінансовий консультант, колишній господар Мані. Загубив собаку, потрапивши в автокатастрофу.

пані Козир — заможна дивакувата жінкочка, будівлю якої намагались пограбувати, знавець фондового ринку.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Книга на сайті starlev.com.ua. Архів оригіналу за 31 жовтня 2018. Процитовано 31 жовтня 2018.