Полювання на лева

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Полювання на лева
Løvejagten
Жанр документальний фільм
Режисер Віґґо Ларсен
Продюсер Оле Ольсен
Сценарист Арнольд Річард Ніелсен
У головних
ролях
Віґґо Ларсен,Кнуд Лумбуе
Оператор Аксель Грааткджаер
Кінокомпанія Nordisk Film
Дистриб'ютор Nordisk Film
Тривалість 10 хв.
Мова німе кіно, інтертитри данською мовою
Країна Данія Данія
Дата виходу 1907
IMDb ID 0000602

«Полювання на лева» (дан. Løvejagten) — німий короткометражний документальний фільм Вігго Ларсена. Показ відбувся в рамках протесту проти полювання на тварин. Прем'єра відбулася в Данії 1907 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Два великих мисливці йдуть на сафарі в джунглі з африканським провідником. Там вони вбивають зебр, страусів, бегемота і ловлять мавпочку, щоб зробити її домашньою тваринкою. В ночі вони прокинулися від лева, який вбиває козеня і коней мисливців. Мисливці стріляють лева який сидить у воді. Вони виявляють ще одного лева і вбивають його теж. Щасливі мисливці сидять і курять сигарети після вдалого полювання.

У ролях[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

«Джунглі», в яких знімали фільм, зробили визначними. Фільм знімався в парку Йегерсьборг біля Копенгагена. У фільмі знімалися тварини з Копенгагенського зоопарку. Правда, два леви жили на острові Еллеор поблизу Роскільдського фьорда.

Рімейки та копії[ред. | ред. код]

1907 року прем'єра фільму відбулася в Швеції. Хоча прем'єра відбулася 1907 року в країні виробництва, але є версія, що в Данії прем'єра пройшла 11 листопада 1908 року. Nordisk Film Kompagni продала 259 копій фільму. Фільм був знятий в золоті часи компанії (це самий перший фільм кіностудії). 1909 року в Росії був знятий рімейк Полювання на ведмедя, від якого збереглося 118 копій.

Команда[ред. | ред. код]

Вігго Ларсен був одночасно і режисером, і актором. Кнуд Лумбуе зіграв другого мисливця, а Віллям Фомсен зіграв гіда. Аксель Грааткджаер, який знаменитим став пізніше, з'явився в титрах з ім'ям A. Sørensen.

Посилання[ред. | ред. код]