Нове життя (партія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Політична партія «Нове Життя»
логотип
Заснована / зареєстрована 2011
Штаб-квартира
Політична ідеологія Соціалізм


Очільник партії Федоренко Ігор Петрович
Кольори
Кількість членів


Вебсторінка n-z.org.ua
Політика України
Політичні партії
Вибори

«Нове життя» — політична партія в Україні; зареєстрована Міністерством юстиції України в березні 2011 року.[1]

Програмна мета діяльності Партії — сприяння зміцненню України як незалежної демократичної, суверенної, правової держави, досягнення громадської та міжнаціональної злагоди, сприяння національному, культурному, духовному відродженню української нації, сприяння формуванню і вираженню політичної волі громадян, забезпеченню прав людини, участь у виборах та інших політичних заходах.[2][3]

Ідеологія[ред. | ред. код]

Історія[ред. | ред. код]

Рішення про реєстрацію було ухвалене на підставі повідомлення про створення політичної партії «Воля» та затвердження її статуту та програми. Таке рішення було ухвалене Установчим партз'їздом 17 квітня 2010 року. А також на підставі повідомлення від 5 жовтня 2010 року про зміну назви партії з Політична партія «Воля» на Політична партія «Нове життя». Партія «Нове життя» стала 186-ю партійною організацією, зареєстрованою в Україні.[4]

Головою партії та Членом Вищої Ради обрано Федоренка Ігоря Петровича.[5]

У 2014 році партія взяла участь у виборах до Київради. Партія набрала 3,3%[6] голосів та отримала 3 місця в раді.[7]

Цілі та програма[ред. | ред. код]

  • Скасування депутатської недоторканності
  • Створення та захист середнього класу
  • Україна як парламентсько-президентська держава
  • Зниження прохідного бар'єру до 1 %
  • Побудова громадянського суспільства
  • Соціалізована економіка та соціальна справедливість[3]

Символіка[ред. | ред. код]

Емблема Політичної партії «НОВЕ ЖИТТЯ» являє собою зелений чотирьохлисник. В центрі чотирьохлисника знаходиться напис «ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ «НОВЕ ЖИТТЯ». Як зазначається в описі символіки, квітка чотирьохлисника у європейській геральдиці символізує квітку щастя, що приносить удачу, мир та добробут. У слов’ян чотирьохлисник символізує круг, поділений на чотири частини, що є символом сонця.[8]

Прапор Політичної партії «НОВЕ ЖИТТЯ» являє собою прямокутне полотнище жовтого кольору із зображенням емблеми у центрі прапора. Від емблеми Партії випромінюється сім сріблястих променів.[9]

Девіз — Час творити історію, Час розпочати «Нове життя».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Свідоцтво про реєстрацію політичної партії. Архів оригіналу за 22 грудня 2012. Процитовано 22 грудня 2012.
  2. "Нове життя" – нова Україна! | ХайВей. h.ua. Архів оригіналу за 1 грудня 2018. Процитовано 1 грудня 2018.
  3. а б Політична партія "НОВЕ ЖИТТЯ"  » Про партію «Нове Життя». www.n-z.org.ua (англ.). Архів оригіналу за 7 листопада 2016. Процитовано 1 грудня 2018.
  4. Зареєстровано 186-му політичну партію України - «НОВЕ ЖИТТЯ». minjust.gov.ua (рос.). Архів оригіналу за 1 грудня 2018. Процитовано 1 грудня 2018.
  5. Вибори до Київради. Хто ховається за красивою рекламою (укр.). Архів оригіналу за 29 листопада 2018. Процитовано 1 грудня 2018.
  6. Результати паралельного підрахунку голосів ОПОРИ на виборах до Київради. ОПОРА - Громадянська мережа - вибори в Україні - вибори в Украине - Election in Ukraine (uk-ua) . Архів оригіналу за 1 грудня 2018. Процитовано 1 грудня 2018.
  7. У столиці оприлюднили офіційні результати виборів Київради. BBC News Україна (укр.). Архів оригіналу за 1 грудня 2018. Процитовано 1 грудня 2018.
  8. Зелений чотирьохлисник став емблемою партії "Нове життя". Інформаційне агентство Українські Національні Новини (УНН). Всі онлайн новини дня в Україні за сьогодні - найсвіжіші, останні, головні. (uk-UA) . Архів оригіналу за 1 грудня 2018. Процитовано 1 грудня 2018.
  9. Партія «НОВЕ ЖИТТЯ» зареєструвала в Мін’юсті власну символіку. minjust.gov.ua (рос.). Архів оригіналу за 1 грудня 2018. Процитовано 1 грудня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]