Поліцейські (фільм, 1997)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Поліцейські
Cop Land
Жанр детектив, драма
Режисер Джеймс Менголд
Продюсер Кеті Конрад
Езра Свердлоу
Кері Вудс
Сценарист Джеймс Менголд
У головних
ролях
Сильвестр Сталлоне
Гарві Кейтель
Рей Ліотта
Роберт Де Ніро
Пітер Берг
Джанін Гарофало
Роберт Патрік
Майкл Рапапорт
Аннабелла Шиорра
Ноа Еммерік
Оператор Ерік Едвардс
Композитор Говард Шор
Кінокомпанія Miramax Films
Дистриб'ютор Miramax Films, Netflix і Vudu
Тривалість 104 хвилин
Мова англійська
Країна США США
Рік 1997
Кошторис 15 000 000 S
Касові збори 44 862 187 $[1] і 63 706 632 $[2]
IMDb ID 0118887
miramax.com/movie/cop-land

«Поліце́йські» (англ. Cop Land; дослівно — «Земля поліцейських») — фільм режисера Джеймса Менголда про проблеми професійної корупції в поліції США, що тягнуть за собою серію кримінальних злочинів. Вийшов на екрани 1997 року, в головних ролях: Сильвестр Сталлоне, Гарві Кейтель, Рей Ліотта, Роберт Де Ніро.

Зміст[ред. | ред. код]

Вигадане місто Гаррісон у Нью-Джерсі лежить на річці Гудзон і безпосередньо межує з Нью-Йорком. Тут, за сюжетом, традиційно живуть сім'ї офіцерів і співробітників департаменту поліції Нью-Йорка. Два штати з'єднує міст Джорджа Вашингтона, який є місцем дії багатьох сцен фільму, він єднає героїв або робить їх ворогами.

Фредді Хефлін (Сталлоне) — шериф Гаррісона. Кілька років тому, рятуючи свою кохану Ліз (Шиорра), він дістав травму, яка спричинила зниження слуху. За медичними показаннями Фредді не зміг служити в поліції, але завжди захоплювався своїми друзями — поліцейськими. Один з них — Гарі Фіггіс (Ліотта). Неформальна влада в місті належить групі корумпованих поліцейських, яку очолює лейтенант Донлан — «дядя Рей» (Кейтель).

Тільки почавши службу, офіцер Мюррей Бабич (Рапапорт), племінник Донлана, в нетверезому стані необґрунтовано застосовує зброю і стає винуватцем загибелі двох афроамериканських підлітків. Побоюючись витоку зайвої інформації під час допитів Бабича, Донлан змушує того сховатися й інсценує його самогубство. Слідство за фактом перевищення посадових повноважень веде лейтенант відділу внутрішніх розслідувань поліції Нью-Йорка Мо Тілден (Де Ніро). Він упевнений, що за суїцидом ховаються інші тяжкі злочини. Але його повноваження обмежені штатом Нью-Йорк. Не довіряючи поліції Нью-Джерсі, він звертається за сприянням до шерифа, але Хефлін відмовляється збирати інформацію проти друзів свого дитинства.

Випадково дізнавшись, що Мюррей Бабич живий, шериф змінює своє ставлення до подій у Гаррісоні й вирушає до лейтенанта Тілдена з готовністю розпочати співпрацю. Той повідомляє йому, що справа закрита керівництвом через відсутність серйозної доказової бази. Випадково чи ні, але в руки Хефліна потрапляють файли з фактами попереднього розслідування діяльності групи Донлана. Зіставивши цю інформацію зі своїми даними і провівши незалежне розслідування, шериф дійшов висновку, що корумповані поліцейські замішані в гуртовій торгівлі наркотиками, аферах з іпотечним кредитуванням, вбивстві свідків. При спробі затримати Бабича і передати його в руки правосуддя Хефлін і Фіггс, що примкнув до нього, фізично усувають майже всіх злочинців у поліцейській формі. Мюррей Бабич і зібрані документальні докази успішно передані Мо Тілдену в Нью-Йорк.

Ролі[ред. | ред. код]

Актор Роль
Сильвестр Сталлоне Фредді Хефлін Фредді Хефлін
Гарві Кейтель Рей Донлан Рей Донлан
Рей Ліотта Гері Фіггіс Гері Фіггіс
Роберт Де Ніро Мо Тілден Мо Тілден
Пітер Берг Джої Рендон Джої Рендон
Роберт Патрік Джек Ракер Джек Ракер
Майкл Рапапорт Мюррей Бабич Мюррей Бабич
Аннабелла Шиорра Ліз Рендон Ліз Рендон
Ноа Еммеріх Білл Гайслер Білл Гайслер
Джон Спенсер Лео Краскі Лео Краскі
Френк Вінсент Лассаро Лассаро
Іді Фалко Берта Берта
Method Man Шондел Шондел
Деббі Гаррі Делорес Делорес
Роберт Джон Берк офіцер офіцер

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Box Office Mojo — 1999.
  2. The Numbers — 1997.