Поліщук Наталія Юріївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Наталія Поліщук
У 2015 році
При народженні Наталія Юріївна Копчак
Народження 18 вересня 1983(1983-09-18) (40 років)
Дрогобич
Національність українка
Країна Україна Україна
Жанр живопис
Навчання Самбірський педагогічний коледж, Українська академія друкарства
Діяльність художниця
Роки творчості 1999—
Член Національна спілка художників України
Нагороди
Заслужений художник України
Заслужений художник України
Автограф
Сайт Офіційний сайт

CMNS: Поліщук Наталія Юріївна у Вікісховищі

Ната́лія Ю́ріївна Поліщу́к (до шлюбу Копчак; нар. 18 вересня 1983) — українська художниця та поетеса[1], членкиня Національної Спілки Художників України (з 2008).

Заслужений художник України (2020)[2].

Життєпис[ред. | ред. код]

Наталія Копчак народилася 18 вересня 1983 року в місті Дрогобич Львівської області в родині художників Віри та Юрія Копчак[3]. Має сестру Оксану та брата Андрія, які також є художниками.

Трускавецька художниця

У 2003 році з відзнакою закінчила Самбірський педагогічний коледж за спеціальністю «Образотворче, декоративно-прикладне мистецтво та дизайн». Її викладачами були І. І. Нам'як, М. А. Щерба, М. М. Яремків. У 2007 році закінчила факультет «Графіка» Української академії друкарства, де навчалася у С. О. Голінчака, П. І. Приведи, В. С. Овчинникова. За свій дипломний проєкт під керівництвом В. В. Стасенка отримала Похвалу Державної кваліфікаційної комісії.

Творчу діяльність розпочала з 1999 року, працює в галузі живопису. З 2008 року входить до Національної Спілки Художників України.

Була учасницею 16 пленерів та понад 80 виставок та арт-проєктів в Україні, Росії, Білорусі, Польщі, Словаччині, Угорщині, Хорватії, Італії, Словенії, Іспанії[4] та Австрії.

Тричі нагороджена Почесною грамотою Міністерства культури і туризму України за вагомий особистий внесок у створенні духовних цінностей та високу професійну майстерність.

Творчість Наталії Поліщук висвітлено в понад 60 вітчизняних і зарубіжних каталогах, журналах та газетах, а також телеканалами: «Інтер», «ТРТ», «Телеканал 12», «Культура», «Белтелерадіокомпанія», «Real Estate TV», МТРК «Мир», «28.pl» та ін.

Роботи зберігаються в державних та приватних збірках в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані, Вірменії, Польщі, Словаччині, Угорщині, Хорватії, Італії, Словенії, Греції, Австрії, Канаді та США. Найбільшою колекцією робіт володіє галерея «Jan Siuta International Galeries» (Krakow, Poland / Miami, USA).

Проживає в м. Трускавець Львівської області.

Світлини[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Художниця Наталія Поліщук презентувала авторську поезію. Архів оригіналу за 23 серпня 2018. Процитовано 23 серпня 2018. 
  2. Указ Президента України від 27 червня 2020 року № 254/2020 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Конституції України»
  3. Про творчість та родину трускавецької художниці Наталі Поліщук розповіли у програмі «Мистецька Хвиля+». Архів оригіналу за 23 серпня 2018. Процитовано 23 серпня 2018. 
  4. Тріумф трускавецької художниці в Іспанії. Архів оригіналу за 23 серпня 2018. Процитовано 23 серпня 2018. 

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]