Портал:Корея

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Портал:Корея
포털:한국

Портал — головна сторінка підрозділу Вікіпедії про Корею та різноманітну тематику пов'язану з нею.

Редактори

Портал Обговорення порталу Доглядачі порталу Червоні посилання ПРОЄКТ
Корея
Редагувати
Прапор Північної Кореї
Прапор Північної Кореї
Прапор Південної Кореї
Прапор Південної Кореї

Коре́я — історична держава в Східній Азії, головним чином на Корейському півострові і прилеглих островах. Територія 220,8 тис. км². Населення понад 70 млн осіб, 99% населення — корейці. Корея була штучно розділена на дві частини після Другої світової війни. Північну частину півострова і прилеглу частину материка займає Корейська Народна Демократична Республіка, південну частину півострова — Республіка Корея. Розділення країни на дві частини, що відповідало розколу світу на соціалістичний і капіталістичний, зберігається з кінця 1940-х. Межа між Північною і Південною Кореєю (див. Демілітаризована зона (Корея)) — один з пережитків «холодної війни». :::::::::::::::: Докладніше

Добра стаття
Редагувати

IZ*ONE (кор. 아이즈원, яп. アイズワン, читається як Айзуан) — південнокорейсько-японський жіночий гурт в жанрі K-pop і J-pop, що був утворений після завершення талант-шоу Produce 48.

IZ*ONE дебютували у жовтні 2018 з мініальбомом COLOR*IZ, що посів 9 місце серед найпродаваніших K-pop альбомів за перший тиждень, а також у день виходу зайняв перші місця в чартах Hanteo та iTunes в 8 країнах. У той же час пісня «La Vie en Rose» посіла 2 місце в музичному чарті Gaon, а музичне відео побило рекорд за найбільшу кількість переглядів за 24 години.
Нові статті
Редагувати
  • Candy Shop — започаткувала 14 квітня 2024 користувачка CamomillE
Допомога
Редагувати
Запрошуємо Вас взяти участь у написанні статей про Корею

Ви можете написати власні статті. Для цього наберіть слово або термін, про який ви бажаєте створити статтю, у панелі «Пошук», що знаходиться згори зліва, і натисніть кнопку «Перейти». Якщо статті за вказаним словом або терміном Ви не знайшли, можете створити її використовуючи панель «Створити статтю» розміщену нижче.


Як робити, з чого почати першу свою публікацію:

Вибране зображення (архів)
Редагувати
Позолочений бронзовий Майтрея, що медитує (en:Gilt-bronze Maitreya in Meditation (National Treasure No. 78)). Статуетка виготовлена за часів королівства Сілла, зберігається в Національному музеї Кореї.
Вибраний список
Редагувати
Великий приз Премії мистецтв Пексан у категорії телебачення (кор. 백상예술대상 TV부문 대상) — нагорода, яка щорічно вручається як частина Премії мистецтв Пексан, яка проводиться JTBC та Ilgan Sports, що є афіліатом JoongAng Ilbo. Вручення переважно проходять у другому кварталі року, вперше її вручили у 1979 році, коли нагороду «Великий приз» почали окремо в кожній з трьох тоді наявних категорій (кіно, телебачення і театр), у той же час інші нагороди в категорії телебачення почали вручати ще з 1974 року. Нагорода є найвищою відзнакою Премія мистецтв Пексан та може вручатися як окремим особами (наприклад, режисеру чи актору), так і всій роботі (наприклад, серіалу чи розважальній програмі). Переможця нагороди вибирають зі списку інших номінацій у категорії телебачення та він не може отримати перемогу в жодній іншій основній нагороді в цій категорії, однак до 2002 року були випадки, що переможці, що отримали Великий приз, також отримували нагороду в іншій категорії, наприклад, 2001, 2000, 1979 тощо.
Братні портали
Редагувати
Корея у інших проєктах Вікімедіа
Редагувати