Портал:Японія/Вибрана стаття/Архів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Це архів вибраних статей Порталу:Японія

Дата Зображення Стаття
2007.07 Файл:Kendoremei 3.jpg
Кендо
Кендо́яп. 剣道 — кендо, цуруґі но міті, «шлях меча»)— сучасне бойове мистецтво японського фехтування на бамбукових мечах. Походить від стародавніх японських технік володіння мечем кендзюцу (剣術). Ставить на меті формування повноцінної особистості і твердого характеру, загартовуючи волю і тіло фехтувальника. В сучасній Японії розглядається як один з видів спорту. Існує рух за включення кендо у програму Олімпійських ігор.
2007.8
Префектура Хіросіма
Префектура Хіросіма (яп. 広島県, хіросіма-кен) — префектура Японії, розташована у регіоні Тюґоку, західній частині острова Хонсю. До її складу також входять 140 островів Внутрішнього Японського моря. Префектурний центр — місто Хіросіма.

Префектуру Хіросіма часто називають «Японією в мініатюрі». Її Північні і центральні регіони вкриті густими гірськими лісами, а південні — мають вихід до багатого рибою Внутрішнього Японського моря. Ця адміністративна одиниця є одним із головних всеяпонських центрів автомобілебудування, комерції, сільського господарства та рибальства.

2008.11
Ода Нобунаґа
Ода Нобунаґа (яп. 織田信長, 23 червня 1534 — 21 липня 1582) — військово-політичний лідер Японії епохи «воюючих країн», одним із найвидатніших самураїв у японській історії, які присвятили своє життя об'єднанню Піднебесної. Відомий покровитель єзуїтів, захисник монархії, ліквідатор сьоґунату Муроматі.
2009.11
Кімоно
Кімоно (яп. 着物, кімоно, «вбрання»; яп. 和服, вафуку, «японський одяг») — традиційний одяг в Японії. З середини 19 століття вважається японським «національним костюмом». На відміну від традиційного європейського одягу, який підкреслює конструкцію тіла людини, кімоно виділяє лише плечі та перехват носія, приховуючи недоліки його фігури. Західний одяг акцентує на рельєфі, а японський — на рівномірності і площині. Це пов'язано з традиційним уявленням японців про ідеальну конституцію — «чим менше опуклостей і нерівностей, тим красивіше».