Прапор Американського Самоа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прапор Американського Самоа
Пропорції 2:1d
Затверджений 27 квітня 1960
Кольори
синій
червоний
білий
Приналежність Американське Самоа

CMNS: Прапор Американського Самоа у Вікісховищі

Прапор Американського Самоа (англ. Flag of American Samoa) — прийнятий 24 квітня 1960 року.

Опис і символіка[ред. | ред. код]

Прапор Американського Самоа являє собою прямокутне полотнище, розділене на три трикутники. Основа білого рівнобедреного трикутника збігається з правою стороною прапора. гіпотенузи двох синіх прямокутних трикутників, обрамлені червоною облямівкою, збігаються зі сторонами рівнобедреного трикутника. У рівнобедреному трикутнику знаходиться зображення білоголового орлана (національного символу США, присутнього на Великій емблемі), що тримає лапами фуе (мухобойку), що символізує мудрість традиційних самоанських вождів, і уатогі (військову дубину), що символізує владу держави. Разом фуе і уатогі символізують мир і порядок під контролем США.

Червоний, білий і синій кольори є традиційними для Самоа і США кольорами.

Історичні прапори[ред. | ред. код]

На Самоа були відсутні будь-які прапори до появи на архіпелазі на початку XVIII століття європейців. Згодом прийнятий прапор мав складну структуру і був погано задокументований. В 1899 році Самоа було розділене на частини між Британією, Німеччиною та США. 27 квітня 1900 року в Американському Самоа як офіційний прапор був прийнятий прапор США. 27 квітня 1960 року був офіційно прийнятий сучасний варіант прапора.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Все про світ. Країни. Прапори. Герби: енциклопедичний довідник / [відповідальний за випуск М. Ілляш]. — К. : Школа, 2001. — 622 с. ISBN 966-7657-79-5.

Посилання[ред. | ред. код]