Прапор Північної Території

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прапор Північної території
Прапор Північної території
Використання
Пропорції 1:2
Затверджений 1 липня 1978
Кольори
чорний
помаранчевий
білий
Приналежність Північна територія

Прапор Північної території Австралії офіційно затверджений у 1978. Північна територія існує з 1911, проте до 1978 у неї не було ні свого уряду, ні прапору.

Історія[ред. | ред. код]

Оскільки Північна територія ніколи не мала статусу колонії або штату, було вирішено, що дизайн нового прапора буде оригінальним. Розробкою прапора зайнявся відомий художник Роберт Інгпен. В основу прапора ліг ряд проектів, запропонованих громадськістю[1]. Прапор Північної території вперше піднятий над будівлею капітолію в Дарвіні, 1 липня 1978.

Дизайн прапора[ред. | ред. код]

Прапор відрізняється від австралійського державного прапора тим, що він не має в своїй основі синій (англійський) кормовий прапор. По дизайну він схожий з прапором Австралійської столичної території. При створенні прапора використовувалися офіційні кольори території — чорний, білий і коричневий. Ліворуч розташований Південний Хрест — п'ять білих зірок на чорному тлі, в центрі розташовується стилізоване зображення символу Північної території — бавовник Стерта з сімома білими пелюстками, що символізують шість австралійських штатів та Північну територію[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Northern Territory Government (2006). Official Symbols — NT Flag. Official Symbols — Faunal Emblems. Архів оригіналу за 30 серпня 2012. Процитовано 12 січня 2007.
  2. Anne Boden (11 жовтня 2006). Sturt's Desert Rose. Floral Emblems of Australia. Australian Government Department of the Environment and Heritage. Архів оригіналу за 30 серпня 2012. Процитовано 22 січня 2007.

Посилання[ред. | ред. код]