Преміювання

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Преміюва́ння — грошове або інше матеріальне заохочення в нагороду за працю або особливий вчинок чи дію, та ін.

Державне преміювання[ред. | ред. код]

Законами України, нормативними актами та бюджетом передбачені преміювання у різноманітних галузях.

Спорт[ред. | ред. код]

В Україні регулює Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту. Зокрема 28 серпня 2006 року ним виданий наказ N 2681[1], «Про затвердження Порядку преміювання працівників штатних збірних команд України».

Демографічна політика[ред. | ред. код]

Запровадження під час правління де Голля великих допомог по вагітності, преміювання матерів після народження кожної нової дитини, зразкового закінчення ними середньої школи привели до того, що в багатьох областях Франції дітородіння стало вигідним, а багатодітні родини — найзабезпеченішими та найшановнішими у суспільстві. Демографічна ситуація незабаром була виправлена, і потреба в додаткових дотаціях відпала[2].

Оплати праці[ред. | ред. код]

Преміювання складова частина оплати праці. В Україні регулює Міністерство соціальної політики.

Зараз у деяких регіонах Росії проводиться експеримент зі впровадження вагомої доплати до базової частини заробітної плати вчителям залежно від середнього рівня успішності у навчанні підпорядкованих учнів[3].

Чайові[ред. | ред. код]

Чи варто збільшувати суму чайових, якщо вас обслужили добре, чи Ви просто змушені це робити задля відповідності вашому статусу? Опираючись на слова ведучого експерта в цій області, професора Університету Корнелла Майкла Линна, що посвятив 25 праць і 30 років свого життя вивченню поведінки людей в умовах необхідності платити чайові, відношення між якістю обслуговування та кількістю залишених зверх того грошей незначне.[4].

Виховання та дресура[ред. | ред. код]

Звісно, преміювання повинно бути відповідним до конкретних уподобань тварини чи людини. Наприклад, для того, щоб працювати з левами, на початку будь-які команди виконуються на заохоченні — підгодовуванні м'ясом[5].

Преміюванням в області лабораторних наукових дослідженнях, може мати більшу варіацію виглядів, залежно від обставин та поставленого завдання.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]