Прибуття делегатів на фотоконгрес у Ліоні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прибуття делегатів на фотоконгрес у Ліоні
Le Débarquement du Congrès de Photographie à Lyon
Жанр Документальне кіно
Режисер Луї Жан Люм'єр
Продюсер Луї Жан Люм'єр
У головних
ролях
Делегати фотоконгресу в Ліоні 1895
Оператор Луї Жан Люм'єр
Кінокомпанія Брати Люм'єр
Дистриб'ютор Kino Lorberd
Тривалість 48 сек.
Мова німе кіно
Країна Франція Франція
Рік 1895
IMDb ID 0000013
CMNS: Прибуття делегатів на фотоконгрес у Ліоні у Вікісховищі

«Прибуття делегатів на фотоконгрес у Ліоні» (фр. Le Débarquement du Congrès de Photographie à Lyon, 1895) — документальний короткометражний фільм; один з перших фільмів, знятих братами Люм'єр.

Сюжет[ред. | ред. код]

У фільмі показано, як делегати конгресу і дами спускаються по трапу з пароплава на пристань. Деякі з них зупиняються і вітають оператора, що їх знімає.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Знімання відбулося 11 червня 1895 року під час організованої для учасників Ліонського конгресу Фотографічного товариства екскурсії по Соні, під час висадки на набережній Пастор міста Невель-на-Соні. Зараз на цьому місці в честь проведеного тоді кінознімання встановлена ​​пам'ятна дошка.
  • Деякі з делегатів, помітивши камеру, реагують на неї, вітаючи оператора, один з них навіть намагається сфотографувати те, що відбувається.
  • Фільм швидко підготували до показу і вже 12 червня 1895 року його продемонстрували на закритті конгресу. Цей показ можна вважати першою у світі демонстрацією кінохроніки.
  • Фільм показали четвертим на знаменитому першому платному люм'єрівському кіносеансі з десяти фільмів в Парижі в підвалі «Гран-кафе» на бульварі Капуцинок 28 грудня 1895 року.

Посилання[ред. | ред. код]