Прилуцька Ольга Валеріївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ольга Прилуцька
Прилуцька Ольга Валеріївна
Загальна інформація
Народження 5 листопада 1992(1992-11-05) (31 рік)
Золотоніський район, Черкаська область, Україна
Спорт
Країна Україна Україна
Вид спорту біатлон, лижні перегони
Тренери Глухих Г. Ю., Могильний В. С., Артьомін Д. В.[1]
Участь і здобутки

Прилуцька Ольга Валеріївна (нар. 5 листопада 1992(19921105)) — українська біатлоністка, лижниця. Майстер спорту України.

Біографія[ред. | ред. код]

Прилуцька Ольга Валеріївна народилася 5 листопада 1992 року в с.Підставки Золотоніського р-ну Черкаської обл. Народилася Ольга зі стовідсотковим зором, але згодом у неї виявили спадкове захворювання сітківки. Вона була змушена навчатися за індивідуальною програмою, а у 13 років перейшла до Київської спецшколи-інтернату для сліпих дітей. В інтернаті вона почала тренування і через рік була у резерві паралімпійської збірної.

Спортивна кар'єра[ред. | ред. код]

Дебют на міжнародній арені відбувся у грудні 2011 року, коли спортсменка взяла участь у змаганнях у складі паралімпійської збірної команди України.

Ольга виборола «срібло» у естафетній гонці з лижних перегонів (відкритий клас) на Чемпіонаті світу МПК 2013 року у м. Солефті (Швеція). Також вона є бронзовою призеркою фіналу Кубку світу 2013 року.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Указ Президента України № 45/2014 «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів». www.president.gov.ua. Архів оригіналу за 11 березня 2014. Процитовано 11 березня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]