Процесинговий центр

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Процесинговий центр — уповноважений платіжною системою спеціалізований обчислювальний центр, який забезпечує інформаційну та технологічну взаємодію між учасниками розрахунків. Процесинговий центр містить дані про членів платіжної системи, забезпечує обробку запитів на авторизацію, обробку протоколів транзакцій, які фіксують дані про зроблені за допомогою карток платежі і видачу готівки. Також процесинговий центр може забезпечувати потреби банків-емітентів в емісії карток. Кожна платіжна система розрахунків за платіжними картками накладає свої вимоги на процесингові центри, які здійснюють обробку операцій за платіжними картками. VISA та MasterCard — вимагають сертифікації платіжними системами як процесора третьої сторонни [1]. Diners Club International та American Express вимагають ліцензування платіжними системами на технологічне забезпечення операцій.

Процесингові центри в Україні[ред. | ред. код]

Український процесінговий центр, офіційний сайт [Архівовано 24 березня 2022 у Wayback Machine.]

Процесинговий центр ПриватБанк

Процесинговий центр УкрКарт

Процесинговий центр банку ПУМБ[2]

Процесинговий центр банку UniCredit Bank

Процесинговий центр банку Ощадбанк

Процесинговий центр банку Промінвестбанк

Процесинговий центр банку Індустріалбанк

Процесинговий центр ТАС Лінк

Процесингові центри в Світі[ред. | ред. код]

Процесинговий центр First Data

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Правила міжнародної платіжної системи MasterCard щодо отримання статусу Member Service Provider MasterCard [1][недоступне посилання]
  2. Послуги процесингового центру (сайт банку ПУМБ). Архів оригіналу за 15 листопада 2011. Процитовано 10 листопада 2011.

Посилання[ред. | ред. код]