Псайлок

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Псайлок
Історія
Видавець Marvel Comics/Marvel UK
Дебют (Велика Британія)Captain Britain (vol. 1) #8 (грудень 1976)
(США) New Mutants Annual #2 (жовтень 1976)
Автор(и) Кріс Клермонт
Герб Трімпл
Характеристики
Альтер его Елізабет «Бетсі» Бреддок
Псевдоніми Кваннон
Леді Мандарин
Капітан Британія II
Громадянство Велика Британія
Актор Meiling Melançond і Олівія Манн
Люди Ікс, X-Forced, Братство мутантІв, Exilesd, Excalibur[d], Captain Britain Corpsd, S.T.R.I.K.E.d, Рука і Knights of Xd
Союзники
Люди Ікс
Нові Мутанти,
Сестрицтво мутантів
Вороги
Магнето
Мародери
Моджо
Варгас
Король Тіней
Особливі сили
телепат, вміє створювати ілюзії, підкоряти своїй волі свідомості інших людей, передбачати майбутнє і володіє телекінезом

Псайлок (англ. Psylocke) — персонаж з коміксів американського видавництва Marvel Comics, учасниця вигаданої команди супергероїв Люди Ікс.

Біографія[ред. | ред. код]

Елізабет Бреддок народилась у заможній родині в Англії та росла з двома братами — Браяном та Джеймі. Подорослішавши, вона стала пілотом чартерних рейсів. Скоро Бетсі розкрила таємницю свого брата Браяна — саме він був популярним героєм Капітаном Британія. Приблизно у цей же час у неї стали проявлятись телепатичні здібності.

Скоро Елізабет була викрадена злочинцем Моджо, який стер їй пам'ять і зробив зіркою свого нового шоу під псевдонімом Псайлок. Капітан Британія і команда «Нові Мутанти» змогли врятувати дівчину і перевезли її до Інституту Хавьєра, щоб Бетсі змогла відновити сили. В той самий час на Людей Ікс напали Мародери, і Псайлок змогла врятувати поранених мутантів, відволікаючи Шаблезубого до прибуття Росомахи. Логан був вражений хоробрістю Бетсі й запропонував їй вступити у команду «Люди Ікс».

У битві з Королем Тіней (у команді з Джиною Грей) до Псайлок дивним чином передалися телекінетичні сили Фенікса. Але виникла трагедія — на Інститут Хавьєра напав злочинець Варгас. Псайлок лише освоювалася з новими здібностями й загинула у нерівній боротьбі, захищаючи Звіра і Роуг. Але сила Фенікса дала про себе знати — Псайлок повернулась до життя і потрапила до команди «Вигнанці», яка подорожує паралельними всесвітами. Після цього її більше ніхто не бачив. Через деякий час команда Сестрицтво провела над Псайлок експеримент, щоб та стала новою їхньою учасницею.

Здібності[ред. | ред. код]

Псайлок — телепат, вміє створювати ілюзії, підчиняти своїй волі свідомості інших людей і навіть передбачати майбутнє. Пізніше від Фенікса Бетсі отримала здібність до телекінезу і навчилась створювати спеціальну телекінетичну катану — потужну зброю у її руках. Вона також може збільшувати рівень своєї сили за рахунок телекінезу. Псайлок має імунітет до телепатичних атак, є майстром рукопашного бою і досвідченим пілотом.