Пуща-Озерна (санаторій)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Пуща-Озерна)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Координати: 50°33′22″ пн. ш. 30°20′56″ сх. д. / 50.55611° пн. ш. 30.34889° сх. д. / 50.55611; 30.34889

«Пуща-Озерна»
Тип бізнес
Галузь охорона здоров'я
Засновано червень 1945 року
Штаб-квартира Київ, Пуща-Водиця, 14-та лінія
Мапа

«Пуща-Озерна» — санаторний комплекс відомчого підпорядкування Державному управлінню справами.

Розташований у передмісті Києва на площі 73 га Пуща-Водицького лісопарку за адресою — Пуща-Водиця, 14-та лінія. Розрахований на 404 місць і має в своєму складі 4 спальні корпуси, лікувально-діагностичне відділення, господарські служби.

Рекреаційно-паркова зона[ред. | ред. код]

На території санаторію налічується понад 120 рідкісних видів кущів та дерев, які завезені з усіх кінців світу. Особливий клімат створює сосна — рослина зі смолистим бальзамічним ароматом.

Лікувальні властивості повітря соснового лісу відзначаються наявністю в ньому озону і великої кількості фітонцидів. Це сприяло тому, що саме це місце було вибране для побудови оздоровчого закладу. Будівництво розпочалось в червні 1945 року. З того часу постійно розширюється лікувально-оздоровча база санаторію, проводяться роботи з благоустрою території.

Персоналії[ред. | ред. код]

За час функціонування санаторію в ньому оздоровлювались відомі люди. Це видатні спортсмени, олімпійські чемпіони, чемпіони Європи, Герої Радянського Союзу, відомі літератори, артисти. В свій час відбулась зустріч першого космонавта Юрія Гагаріна з відпочиваючими. Також на території санаторію знімались відомі кінострічки «Імітатор», «Госпожа удача» та інші.

Український «Артек»[ред. | ред. код]

Державним управлінням справами прийнято рішення про тимчасове перебування дитячого комплексу «Артек» на базі санаторного комплексу на час окупації Криму[1][2].

Галерея[ред. | ред. код]

Велика панорама[ред. | ред. код]

Велика панорама санаторію

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Український «Артек» переїхав на Київщину в «Пущу-Озерну». Архів оригіналу за 6 червня 2015. Процитовано 6 червня 2015.
  2. На час окупації Криму «Артек» перебуватиме в Пущі-Озерній. Архів оригіналу за 6 червня 2015. Процитовано 6 червня 2015.