Піраньї 3D

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Піраньї 3D
Piranha 3D
Жанр Комедійний фільм жаху
Режисер Александр Ажа
Продюсер Александр Ажа
Сценарист Піт Голдфінгер
У головних
ролях
Елізабет Шу
Стівен Р. Макквін
Адам Скотт
Джері О'Коннелл
Вінг Реймс
Джессіка Зор
Крістофер Ллойд
Річард Дрейфус
Оператор John R. Leonettid
Композитор Майкл Вандмахер
Кінокомпанія The Weinstein Company
Atmosphere Entertainment
Chako Film Company
Intellectual Properties Worldwide
Дистриб'ютор Dimension Films
Тривалість 88 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 2010
Дата виходу 20 серпня 2010
Кошторис $24 млн
Касові збори $83 188 165
IMDb ID 0464154
Попередній «Піранья»
Наступний «Піраньї 3DD»
piranha-3d.com

«Піраньї 3D» (англ. Piranha 3D) — американський комедійний 3D-фільм жаху 2010 р., рімейк фільму 1978 р. Піранья. Режисер — Александр Ажа, головні ролі виконували Стівен Р. Макквін, Джессіка Зор, Джеррі О'Коннелл, Річард Дрейфус, Крістофер Ллойд, Елізабет Шу, Адам Скотт, Келлі Брук, Райлі Стіл, Вінг Реймс й Елі Рот.

Добре прийнятий критиками, фільм зібрав понад $83 млн по всьому світу.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія фільму розгортається на озері Вікторія в Аризоні. Озеро знаходиться в кратері, утвореному виверженням вулкана, що сталося в доісторичні часи, і коли раптом починаються підземні поштовхи, на дні озера утворюється розлом, з якого з'являються піраньї. Першою жертвою піраній стає літній рибалка, чий обгризений труп шериф Форрестер і її помічник знаходять вранці. Шериф супроводжує сейсмологів-дайверів, які прибули для обстеження розлому. Двоє з них (Сем і Паула) пірнають у розлом і бачать величезну печеру, в якій знаходиться ікра піраній; потім піраньї нападають на них. Третьому сейсмологу Новаку вдається витягнути тільки труп Паули і одну з риб. Шериф і Новак звертаються до місцевого іхтіолога, який говорить, що ці піраньї належать до виду, що вимер мільйони років тому.

Зрозумівши, що відпочивальникам загрожує небезпека, шериф намагається оголосити надзвичайний стан. Однак саме в цей день на пляж озера прибули тисячі школярів і студентів, у яких почалися весняні канікули. Вони не хочуть виходити з води, і незабаром стають жертвами полчищ розлючених піраній.

Тим часом син шерифа Джейк, який повинен був залишитися вдома і стежити за молодшими братом і сестрою, їде на яхті з Дерріком, режисером порнофільмів. Деррік попросив Джейка показати йому красиві місця на озері, на яхті також дві актриси і помічник Дерріка, там же виявляється однокласниця Джейка Келлі, якій він давно симпатизує. Забравшись у дальній куток озера, Деррік знімає еротичні кадри. Раптом Джейк бачить на піщаному острівці брата з сестрою: порушивши домовленість сидіти вдома, вони поїхали рибалити, але їх човен поплив. Дітей беруть на яхту, яка незабаром сідає на мілину і починає тонути. Піраньї накидаються на одну з актрис і Дерріка, що опинилися за бортом; Дерріка вдається виловити з води, але він виявляється настільки сильно обгризлим, що незабаром помирає. Джейк телефонує своїй матері, вона з Новаком прибувають на катері і намагаються врятувати людей на яхті, в підсумку врятованими виявляються тільки Джейк, Келлі і молодші діти. Вони підривають потонулу яхту, через вибух якої гинуть всі піраньї.

Дзвонить іхтіолог, який повідомляє, що ті піраньї, які кидаються на людей, є не дорослими особинами, а лише мальками. Новак дивується, де ж їхні батьки. Тут з води вистрибує доросла піранья (розміром з дельфіна), яка хапає Новака.

Ролі[ред. | ред. код]

У фільмі в ролі камео брали участь американські порноактриси Джіанна Майклз, Райлі Стіл, Ешлі Брук. Для масовки були запрошені й інші моделі та порноакторки.

Критика[ред. | ред. код]

Піраньї 3D отримав позитивні відгуки, 73%-й рейтинг на Rotten Tomatoes, на основі 113 відгуків.[1] На Metacritic, який призначає нормований рейтинг зі 100 відгуків від основних критиків, фільм отримав змішаний середній бал 53% на основі 20 відгуків.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]