Работоргівля (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Работоргівля
Trade
Жанр трилер
Режисер Марко Кройцпайнтнер
Продюсер Роланд Еммеріх
Сценарист Хосе Ривера
У головних
ролях
Кевін Кляйн
Сезар Рамос
Пауліна Гайтан
Паша Лічніков
Оператор Daniel Gottschalkd
Композитор Джакобо Ліберман
Кінокомпанія Lions Gate Entertainment
Дистриб'ютор Roadside Attractionsd і Netflix
Тривалість 119 хв.
Мова англійська
іспанська
польська
російська
Країна США
Німеччина
Рік 2007
Кошторис 122,000,000 (оціночно)
IMDb ID 0399095
tradethemovie.com
CMNS: Работоргівля у Вікісховищі

Работоргівля (англ. Trade, 2007) — драма режисера Марко Кройцпайнтнера про викрадення з ціллю перепродажу в сексуальне рабство. На створення фільму було витрачено всього лише 12 млн доларів.[джерело?]

Прем'єра відбулася в січні 2007 року на кінофестивалі «Санденс», Фільм вийшов обмеженим накладом 28 вересня 2007 року (в жовтні того ж року була прем"єра на українському телебаченні на «К1»). Сюжет оснований на статті Пітера Лендсмена The Girls Next Door в журналі «Нью-Йорк Таймс» 2004 року[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

У Мехіко група злочинців викрадає 13-літню дівчинку Адріану для продажу в сексуальне рабство. Її 17-літній брат Хорхе розпочинає пошуки сестри. Виясняється, що до викрадення причетні представники злочинної групи вихідців з Росії. Він зустрічає поліцая Рея, який допомагає йому в пошуках сестри.

Прибувши в США, вони взнають, що полонені будуть продані на інтернет-аукціоні. Рей збирає потрібну суму і зустрічається з викрадачами. Проте під час розмови він попадає під підозру, і злочинці пропонують йому вступити в сексуальні стосунки з Адріаною, доказуючи тим самим, що він не з поліції.

Кульмінаційні сцени[ред. | ред. код]

Звичайно основною кульмінаційною сценою фільму є сцена самогубства молодої польки Вероніки, котра взнавши, що її малого сина забрала «польська мафія» кидається в прірву. Проте перед стрибком, вона, будучи католичкою, проклинає мексиканського посібника Мануело. І дійсно в кінці фільму Хорхе вбиває його.

Проте з методологічної точки зору важливішою є сцена перебування Адріани за сіткою в таборі переміщених осіб. В цей час до табору приїздить група американських «благодійних місіонерів» одного з Адріаною віку. І от одна американка дарує темній Адріані журнал «Glamour» (іспанською мовою).

Не менш значною є і фінальна сцена фільму, коли Рей повертається додому, а на задньому сидінні показано пухнасте кошеня (в подарунок дружині, що недавно втратила свою улюблену стару кішку). У той час, коли бідні країни живуть у реальному світі, де треба боротися за своє виживання, в багатих країнах піклуються за кицьками, а не дітьми.

У ролях[ред. | ред. код]

Роль(мова оригінілу) Роль (укр) Актор (мова оригіналу) Актор (укр)
Ray Sheridan Рей Шерідан Kevin Kline Кевін Клайн
Jorge Хорхе Cesar Ramos Сезар Рамос
Veronica Вероніка Alicia Bachleda Алісія Бахледа-Цурусь
Adriana Адріана Paulina Gaitan Пауліна Гайтан
Manuelo Мануело Marco Perez Марко Перес
Patty Sheridan Патті Шерідан Linda Emond Лінда Імонд
Alex Green Алекс Грін Zack Ward Зак Ворд
Laura Лаура Kate Del Castillo Кейт дель Кастільйо
Hank Jefferson Хенк Джефферсон Tim Reid Тім Рід
Vadim Youchenko Вадим Ющенко Pasha D. Lychnikoff Паша Лічніков

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Peter Landesman. The Girls Next Door // The New York Times. January 25, 2004. Архів оригіналу за 17 вересня 2008. Процитовано 24 жовтня 2008.

Ланки[ред. | ред. код]