Ракверський театр

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ракверський театр
Головний вхід театру
Головний вхід театру
Головний вхід театру

Країна Естонія Естонія
Місто
Місце Раквере
Адреса
Kreutzwaldi 2 a, 44314 Rakvere
Тип театральна організаціяd
Відкрито 24 лютого 1940
rakvereteater.ee
Ідентифікатори і посилання

Мапа

CMNS: Ракверський театр у Вікісховищі

Ра́кверський теа́тр (ест. Rakvere Teater) — професійний театр в естонському місті Раквере, відкритий 24 лютого 1940 року.

Історія[ред. | ред. код]

Ракверський театр був збудований на кошти зібрані містом. Його урочисте відкриття відбулось 24 лютого 1940 року. Наступного дня в ньому пройшла перша вистава — драма Августа Кіцберга «У вихорі вітрів».

За радянських часів — це був найменший театр СРСР. Через невелику кількість жителів Раквере, театру доводилось багато гастролювати, щоб мати змогу продовжувати своє існування. В рідному місті спектаклі ставились лише по неділях.

В 1989 році через складну політичну і соціальну ситуацію в країні, театр опинився на межі закриття — зменшилась кількість глядачів, театр залишила частину трупи і показ нових спектаклів припинився. Але театр вдалось зберегти. Одним з кроків, що допоміг його збереженню, стало проведення нетрадиційного театрального фестивалю. Їм став «БалтоСкандал», який проходить у Ракверському театрі кожні два роки починаючи з 1994.

Галерея[ред. | ред. код]

Скульптури перед входом до театру.
Скульптури перед входом до театру. 
Вид на Ракверський театр з парку.
Вид на Ракверський театр з парку. 

Джерела[ред. | ред. код]

Історична хронологія. Офіційна сторінка Ракверського театру. Архів оригіналу за 25 серпня 2013. Процитовано 28 листопада 2012. (ест.)