Республіканська партія України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Республіканська партія України
Заснована / зареєстрована 2005
Штаб-квартира Київ


Очільник партії Рафальський Олег Олексійович
Кольори
Кількість членів


Вебсторінка
Політика України
Політичні партії
Вибори

Республіка́нська па́ртія Украї́ни — українська політична партія, зареєстрована 24 березня 2005 року.[1] До 3 серпня 2007 року партію очолював Юрій Бойко[2].

У парламентських виборах 2006 року партія брала участь у складі блоку «Не так»[3], який не зміг потрапити до Верховної Ради, не подолавши 3-х-відсоткового бар'єру[4].

На IV з’їзді Республіканської партії України, який відбувся у серпні 2007 року, було прийнято рішення об’єднається з Партією регіонів.[5]

Ідеологія[ред. | ред. код]

Символіка[ред. | ред. код]

Емблема Республіканської партії України має форму квадрата, в середині якого знаходиться стилізоване зображення дерева - дуба, кольору літньої зелені з білим вкрапленням (стандартна палітра).

Під квадратом знаходиться прямокутник чорного кольору з написом «Республіканська партія України» в два рядки білими літерами (стандартна палітра).

Прапор Республіканської партії України являє собою прямокутне полотнище салатового кольору (стандартна палітра) в центрі якого зображений дуб кольору літньої зелені з білим вкрапленням під яким знаходиться прямокутник чорного кольору з написом «Республіканська партія України» в два рядки білими літерами (стандартна палітра).

Девізом: «Людина - Суспільство - Республіка»[6]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Реєстр політичних партій. minjust.gov.ua (рос.). Процитовано 29 листопада 2018.
  2. Бойко Юрій Анатолійович | досьє ЄДНІСТЬ | ЗГАДУВАННЯ | УСІ НОВИНИ | Є!. Єдність.інфо. Процитовано 29 листопада 2018.
  3. Республіканська партія України — Балотування до Верховної Ради, Програма, Національна безпека, Зовнішня політика, Політична система. www.chesno.org (укр.). Процитовано 29 листопада 2018.
  4. ПРОТОКОЛ ЦЕНТРАЛЬНОЇ ВИБОРЧОЇ КОМІСІЇ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ВИБОРІВ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ УКРАЇНИ, 2006 (PDF).
  5. Республіканська партія об’єднається з ПР (укр.). Процитовано 29 листопада 2018.
  6. Республіканська партія України. ddr.minjust.gov.ua. Архів оригіналу за 26 листопада 2018. Процитовано 29 листопада 2018.