Роззява (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Роззява
Le Corniaud
Жанр комедія
Режисер Жерар Урі
Продюсер Robert Dorfmannd[1] і Enzo Provenzaled[1]
Сценарист Жерар Урі
У головних
ролях
Луї де Фюнес
Андре Бурвіль
Оператор Анрі Декае
Композитор Жорж Дельрю
Кінокомпанія Les Films Corona
Тривалість 110 хв.
Мова французька
Країна Франція Франція
Італія Італія
Рік 1965
Кошторис 900 000 €[2]
IMDb ID 0057967
CMNS: Роззява у Вікісховищі

«Роззява» (фр. Le Corniaud) — французько-італійський кінофільм режисера Жерара Урі 1965 року. В головних ролях Луї де Фюнес та Андре Бурвіль.

Сюжет[ред. | ред. код]

Антуан Марешаль, звичайний паризький комівояжер, збирається у відпустку на своєму старенькому Citroën 2CV, але на першому ж перехресті його стареньку «качку» ледь штовхає лімузин Bentley мафіозного бізнесмена Леопольда Сарояна і стара трухлява французька малолітражка на очах господаря розсипається на шматки. Замість зіпсованої відпустки на Сітроєні Сароян пропонує Антуану Марешалю проїхатися з Неаполю до Бордо — перегнати новий розкішний білий купе-кабріолет Cadillac de Ville з порту Неаполя до Франції, та ще й дає на це велику суму на кишенькові витрати.

У машині прихована контрабанда мафії Сарояна — бампери з чистого золота зафарбовані під нікельовану сталь, велика партія героїну (в крилах), дорогоцінне каміння в акумуляторі та розшукуваний поліцією величезний діамант «Юкункум» вартістю 100 мільйонів франків. І щоб з усім цим добром в дорозі нічого непередбаченого не трапилося, Сароян разом з спільниками таємно переслідує Марешаля на Ягуарі S. За ними слідкує конкуруюча банда гангстерів на родстері Aston Martin.

Наївний Марешаль нічого не знає і на своєму шляху зустрічає неймовірні пригоди.

Цікаве[ред. | ред. код]

  • У фільмі крім розкішного американського та потужних англійських авто, на передньому плані з'являються інші досить скромні автомобілі європейських марок. Особливо контрастує автомобільний ринок Італії з дуже та той час масовими та дешевими маленькими Fiat 500
  • Фільм продовжує тему розкішних американських авто у Франції, раніш започатковану фільмом «Прекрасна американка» (La Belle Américaine, 1961) з кабріолетом Oldsmobile 1959 року випуску в головній ролі. В цьому фільмі теж знявся Луї де Фюнес.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. а б Blanc J. AlloCiné — 1993.
  2. http://jpbox-office.com/fichfilm.php?id=9245